Hoeveel Programmeersystemen Zijn Er?

Inhoudsopgave:

Hoeveel Programmeersystemen Zijn Er?
Hoeveel Programmeersystemen Zijn Er?

Video: Hoeveel Programmeersystemen Zijn Er?

Video: Hoeveel Programmeersystemen Zijn Er?
Video: How Many Programming Languages Do You Need To Know? 2024, Mei
Anonim

Met de technologische vooruitgang en de ontwikkeling van het gebied van computertechnologie is er een grote verscheidenheid aan programmeersystemen in de wereld verschenen. Een programmeersysteem is een hulpmiddel, een hulpmiddel om algoritmen te maken. Het wordt gepresenteerd in de vorm van programmeertalen waarin het programma zal worden geschreven.

Hoeveel programmeersystemen zijn er?
Hoeveel programmeersystemen zijn er?

Waar bestaat het programmeersysteem uit?

De structuur van programmeersystemen omvat verschillende tools die nodig zijn voor de ontwikkeling van softwareproducten. Deze componenten zijn: een compiler en een interpreter. De eerste is nodig voor het lezen en herkennen van machinecode en het maken van een werkende versie van het programma. Een tolk is een vertaler van geschreven code. Het voert opdrachten uit en volgt stap voor stap een algoritme.

Een belangrijke rol in het programmeersysteem wordt gespeeld door de geïntegreerde omgeving waarin het softwareproduct zal worden ontwikkeld. De ontwikkelomgeving bestaat uit verschillende bibliotheken, waaronder grafische, evenals foutopsporingsprogramma's die het algoritme uitvoeren en helpen bij het vinden van fouten tijdens het testen.

Een geïntegreerde omgeving is een speciale set ingebouwde routines. De belangrijkste taak van de geïntegreerde omgeving is universeel te zijn, aan te passen aan verschillende soorten taken, een "vriendelijke" interface en helpdesk te hebben.

De meest wijdverbreide en populaire programmeersystemen

De meest populaire systemen zijn Turbo Pascal, Turbo Basic, Turbo C. Daarom heeft elk systeem zijn eigen applicatie-ontwikkelingspakket.

Voor Turbo Pascal - Borland Delphi pakket. Het is een van de meest populaire shells voor het maken van applicatieprogramma's, het is tegelijkertijd eenvoudig en handig. Een objectgeoriënteerde omgeving die de Pascal-taal gebruikt, heeft veel verschillende ontwikkelingscomponenten in zijn arsenaal, evenals een snelle en efficiënte compiler.

Voor Turbo Basic is het Microsoft Visual Basic-pakket een goed hulpmiddel voor het maken van toepassingen en macro's. Voor het pakket Turbo C - Borland C ++ is het handig voor het ontwikkelen van programma's voor DOS.

Een programmeersysteem is direct gekoppeld aan een specifieke programmeertaal. Er zijn een groot aantal programmeertalen geïmplementeerd voor hun specifieke taken, afhankelijk van het toepassingsgebied en het besturingssysteem.

Programmeertalen kunnen worden gebruikt om commerciële applicaties, webapplicaties, games, Android-applicaties te schrijven. In totaal zijn er ongeveer 25 talen geregistreerd, waarvan sommige kindertalen zijn, dat wil zeggen dat hun syntaxis en algoritmen vergelijkbaar zijn. Er zijn een aantal van de meest voorkomende talen ter wereld: Delphi, PHP, C/C++.

De Delphi-taal is gebaseerd op Pascal, het onderscheidt zich door zijn eenvoud in het creëren van een algoritme, consistentie, ondersteuning voor procedureel programmeren, werken met klassen en dynamisch geheugen.

De taal C/C++ is niet zo eenvoudig te programmeren als Pascal; op basis daarvan worden algoritmen en andere talen, bijvoorbeeld Java, gevormd. Deze taal heeft ook directe toegang tot computerhardware, heeft de eigenschap om typen te converteren en behoort tot de categorie systeemprogrammering.

PHP is een taal voor het maken van webpagina's met behulp van scripts, het onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en platformonafhankelijk.

Tegenwoordig zijn er nogal wat classificaties van systemen en programmeertalen, maar de hoofdtaak blijft hetzelfde: het creëren van een hoogwaardig softwareproduct dat aan de behoeften van de gebruiker zal voldoen.

Aanbevolen: