Wordt Facebook Camera Een Serieuze Concurrent Van Instagram?

Wordt Facebook Camera Een Serieuze Concurrent Van Instagram?
Wordt Facebook Camera Een Serieuze Concurrent Van Instagram?

Video: Wordt Facebook Camera Een Serieuze Concurrent Van Instagram?

Video: Wordt Facebook Camera Een Serieuze Concurrent Van Instagram?
Video: Facebook, Twitter, Instagram - Blocked in 2 Days?🔥🔥🔥 2024, Mei
Anonim

De release van de Facebook Camera-app kwam voor de meeste recensenten als een verrassing, aangezien het sociale netwerk onlangs Instagram, een van de meest populaire webservices voor het delen van foto's ter wereld, voor $ 1 miljard heeft overgenomen.

Wordt Facebook Camera een serieuze concurrent van Instagram?
Wordt Facebook Camera een serieuze concurrent van Instagram?

Allereerst is het vermeldenswaard dat Facebook Camera de 1.0-versie van de mobiele fotoclient is, terwijl Instagaram het resultaat is van lang en nauwgezet werk. Het zou daarom geen verrassing moeten zijn dat de interface van Instagram veel uitgebreider is en een meesterwerk van minimalisme is. Gebruikers van apparaten met iOS zijn er bijvoorbeeld aan gewend dat als je de pagina naar beneden sleept, de stream wordt bijgewerkt. In Facebook Camera opent deze actie de iPhoto Photo Gallery. Tegelijkertijd zijn de foto's in de sociale netwerkapplicatie groter en ondersteunen ze de zoomoptie. Het lijdt geen twijfel dat de volgende versies van de client meer functionaliteit zullen krijgen - het is moeilijk voor te stellen dat de ontwikkelaars van het Facebook-team, als ze eigenaar worden van Instagram, niet de best practices van de populaire service zullen gebruiken.

Het opnameproces in beide programma's is bijna identiek. De filters die door de applicaties worden aangeboden, zijn ook bijna identiek. Tegelijkertijd ondersteunt Instagram hashtags, en het leger van fans van deze dienst is lang niet altijd solidair met de miljoenen gebruikers van het sociale netwerk. Tegelijkertijd moet worden opgemerkt dat de meer flexibele instellingen voor het proces voor het delen van foto's door Facebook Camera worden geboden.

Conventioneel kun je Instagram vergelijken met Twitter, omdat alleen de foto's van de door de gebruiker geselecteerde mensen worden weergegeven, en Facebook Camera - met Facebook zelf, omdat foto's van iedereen die in de vriendenlijst is opgenomen, komen beschikbaar. Volgens de geestige observatie van Gizmodo kunnen er verschillende redenen zijn om een verre verwant aan de lijst met vrienden toe te voegen, maar niet één - om gedwongen te worden naar foto's van zijn vakantie in het land te kijken.

Het moet ook rekening houden met de mening van verschillende Amerikaanse experts die geloven dat de belangrijkste concurrent van Facebook Camera niet Instagram is, maar Google+. De ervaring die is opgedaan met de Picassa-service heeft het mogelijk gemaakt om een zeer handige en functionele service te creëren voor het werken met foto's, en de oppositie van deze sociale netwerken is geen geheim.

Aanbevolen: