Lagen Losmaken

Inhoudsopgave:

Lagen Losmaken
Lagen Losmaken

Video: Lagen Losmaken

Video: Lagen Losmaken
Video: Снятие и замена ручки стеклоподъемника 2024, Mei
Anonim

Wanneer u met Photoshop aan een afbeelding werkt, moet u ten minste twee lagen maken. Hoe complexer de tekening, hoe meer lagen er zullen zijn. Om de verwerking te vergemakkelijken, kunnen lagen worden samengevoegd en gescheiden. Adobe Photoshop biedt verschillende manieren om dit te doen.

Lagen losmaken
Lagen losmaken

instructies:

Stap 1

Als u aan een complexe gelaagde compositie werkt, neemt deze behoorlijk veel schijfruimte in beslag. Wanneer u een bestand in het.psd-formaat over het netwerk probeert te verzenden, zult u merken dat het een behoorlijke hoeveelheid verkeer "opeet", en dat het erg lang duurt om te laden. Om de bestandsgrootte te verkleinen nadat de afbeelding volledig is voltooid, kunt u alle lagen samenvoegen tot één. Selecteer Layer and Flatten Image in het hoofdmenu.

Stap 2

Totdat het werk aan de collage is voltooid, kunt u die lagen samenvoegen die samen moeten worden verwerkt of die u al hebt verwerkt. Om dit te doen, zijn er de commando's Omlaag samenvoegen ("Combineer vorige") en Zichtbaar samenvoegen ("Zichtbaar samenvoegen"). In het eerste geval worden aangrenzende lagen gecombineerd, in het tweede geval die met een oogbeeld ernaast. Hetzelfde resultaat kan worden bereikt met de sneltoetsen Ctrl + E en Shift + Ctrl + E.

Stap 3

U kunt de samenvoeging alleen ongedaan maken voordat u de huidige configuratie van het bestand onthoudt. Nadat u de opdrachten Opslaan als of Opslaan hebt gebruikt, moet u de afbeelding in plakjes knippen als u de lagen plotseling wilt scheiden.

Stap 4

U kunt tijdelijke samenvoegingen van lagen maken. Let in versies CS en lager op het vierkantje naast het venster waarin het oog wordt getekend (de viewport). De actieve laag in dit vierkant heeft een penseelafbeelding. Klik op de lege vierkanten naast de lagen die u wilt koppelen - er verschijnt een afbeelding van de kettingschakels. Om een laag los te koppelen, klik je op het vakje met de ketting ernaast.

Stap 5

Om lagen in versies CS2 en hoger te koppelen, terwijl u de Ctrl- of Shift-toets ingedrukt houdt, klikt u met de muis op de gewenste niveaus en klikt u vervolgens op de kettingknop in de onderste regel van het lagenpalet. De bijbehorende afbeelding verschijnt op de samengevoegde lagen. Druk nogmaals op de kettingknop om de verbinding te verbreken.

Stap 6

Lagen kunnen worden gecombineerd tot een groep zodat u er gemakkelijk mee kunt werken. Selecteer in versies CS2 en CS3 de vereiste lagen en druk op Ctrl + G. In oudere versies moet u eerst een nieuwe groep maken door op de knop in de vorm van een map onderaan het lagenpaneel te klikken en vervolgens de gewenste objecten daar met de muis naartoe te slepen. U kunt lagen loskoppelen door op Shift + Ctrl + G te drukken of elke laag afzonderlijk met de muis naar buiten te slepen.

Aanbevolen: