Randen Op Het Bureaublad Verwijderen

Inhoudsopgave:

Randen Op Het Bureaublad Verwijderen
Randen Op Het Bureaublad Verwijderen

Video: Randen Op Het Bureaublad Verwijderen

Video: Randen Op Het Bureaublad Verwijderen
Video: Prullenbak verwijderen van het bureaublad in Windows 10 2024, April
Anonim

Map- en bestandspictogrammen, evenals de uitgebreide menubalk Start op het bureaublad, kunnen op verschillende manieren worden weergegeven. Buiten de randen rond pictogrammen en panelen op het bureaublad, zijn er verschillende instellingen die op elk moment kunnen worden gewijzigd. Het belangrijkste is om te weten wat en waar te kijken.

Randen op het bureaublad verwijderen
Randen op het bureaublad verwijderen

instructies:

Stap 1

Roep het venster "Eigenschappen" - "Weergave" op. Dit kan op verschillende manieren. Methode één: klik met de rechtermuisknop vanaf het bureaublad op een plaats die vrij is van bestanden en mappen. Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Ga naar het "Configuratiescherm" via het menu "Start" om een andere methode te gebruiken om dit venster aan te roepen. Selecteer in de klassieke weergave van het paneel het pictogram "Weergeven" door erop te klikken met de linkermuisknop. Wanneer het paneel per categorie wordt weergegeven, selecteert u het gedeelte "Vormgeving en thema's", in het geopende venster klikt u op het pictogram "Weergave" in de pictogramcategorie van het configuratiescherm of selecteert u een taak uit de lijst bovenaan het raam.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Vormgeving" in het venster "Beeldschermeigenschappen" dat wordt geopend en klik op de knop "Effecten" in de rechterbenedenhoek van het venster. Verwijder in het opgeroepen effectvenster de markering uit het veld "Slagschaduwen uit menu's weergeven". Klik op de knop "OK" om de bewerking te bevestigen en het venster te sluiten. Klik in het venster Eigenschappen voor beeldscherm op Toepassen en op OK om het venster Eigenschappen voor beeldscherm te sluiten. Met deze acties wordt de schaduw van de menubalk Start verwijderd.

Stap 4

Klik op het tabblad Bureaublad in het venster Eigenschappen voor beeldscherm om de uitgesproken donkere randen rond de pictogrammen te verwijderen. Klik op de knop "Bureaubladinstellingen" in de linkerbenedenhoek van het venster - het venster "Desktopelementen" wordt geopend. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Web" door er met de linkermuisknop op te klikken.

Stap 5

Verwijder de markering uit het veld "Bureaubladelementen repareren" (klik eenmaal in het veldgebied of direct op de regel zelf met de linkermuisknop), bevestig de bewerking door op de knop "OK" te klikken. Klik in het venster "Eigenschappen: Weergave" op de knop "Toepassen" en sluit het venster door op de knop "OK" onder in het venster of op de knop "X" in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 6

Roep het venster "Systeemeigenschappen" op om schaduwen van pictogrammen op het bureaublad te verwijderen. Ga hiervoor via het menu "Start" naar het "Configuratiescherm", selecteer het pictogram "Systeem", ga naar het tabblad "Geavanceerd" in het venster dat wordt geopend. Klik in het gedeelte "Prestaties" op de knop "Opties" en verwijder in het geopende venster de markering uit het veld "Slagschaduwen op bureaubladpictogrammen". Klik op de knop "Toepassen", sluit de vensters.

Aanbevolen: