Hoe Chkdsk F Commando Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Chkdsk F Commando Uit Te Voeren
Hoe Chkdsk F Commando Uit Te Voeren

Video: Hoe Chkdsk F Commando Uit Te Voeren

Video: Hoe Chkdsk F Commando Uit Te Voeren
Video: How To Run A Disk Check In Windows 10 Using The Command Prompt 2024, Mei
Anonim

ChkDsk is een hulpprogramma uit de basisprogramma's van het Windows-besturingssysteem dat is ontworpen om de harde schijf van een computer op fouten te controleren. Wanneer dit hulpprogramma wordt aangeroepen, kunnen er aanvullende parameters aan worden doorgegeven die de bedrijfsmodus wijzigen. Een van deze parameters is de f-toets. Het hulpprogramma dat met deze schakelaar wordt gelanceerd, probeert niet alleen te zoeken naar defecten, maar ook om deze te elimineren.

Hoe chkdsk f commando uit te voeren
Hoe chkdsk f commando uit te voeren

instructies:

Stap 1

Druk tegelijkertijd op de win- en r-toetsen om het standaard opstartvenster van Windows weer te geven. Typ in het enige invoerveld van dit dialoogvenster het vereiste commando samen met de toets: chkdsk / f. Klik vervolgens op de knop OK en het hulpprogramma wordt uitgevoerd. Om de procedure normaal te laten verlopen, is het echter noodzakelijk dat geen enkel systeem of toepassingsprogramma de bestanden van de harde schijf gebruikt die wordt gescand. Daarom kan er een voorstel op het scherm verschijnen om een controle te plannen voor de volgende systeemstart - druk op de y-toets (dit is een Latijnse letter). De volgende keer dat het besturingssysteem wordt geladen, zal het hulpprogramma fouten op de harde schijf controleren en corrigeren.

Stap 2

Vouw het hoofdmenu van het systeem uit als u Windows 7 gebruikt - deze versie heeft een iets andere manier om dit hulpprogramma te starten dan hierboven beschreven. Typ de naam en parameter (chkdsk / f) in het veld "Programma's en bestanden zoeken". Er zal slechts één regel in de weergegeven lijst zijn - klik erop om het hulpprogramma te starten.

Stap 3

Gebruik de grafische interface van Windows als een meer vertrouwde manier om met programma's en bestanden te werken. De opdrachten voor het starten van het hulpprogramma voor het controleren van de harde schijf zijn ingebouwd in de grafische shell van de standaard bestandsbeheerder van dit besturingssysteem - Verkenner. Om het te starten, dubbelklikt u op het pictogram "Computer" (in eerdere versies - "Deze computer"), of drukt u tegelijkertijd op de win + e-toetsen (dit is een Latijnse letter). Selecteer in het Verkenner-venster de schijf die moet worden gecontroleerd door het hulpprogramma chkdsk en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het pop-upcontextmenu de regel "Eigenschappen" en klik in het geopende venster op het tabblad "Service" en klik op de knop "Controleren". Explorer toont een ander venster met twee selectievakjes - vink het vakje "Controleer en repareer slechte sectoren" aan. Hiermee wordt de schakeloptie / f doorgegeven aan het hulpprogramma chkdsk. Klik vervolgens op de knop "Uitvoeren".

Aanbevolen: