Hoe Een Virus Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus Te Verwijderen
Hoe Een Virus Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Te Verwijderen
Video: [Tutorial] - Verwijder VIRUSSEN! 2024, Mei
Anonim

Een computervirus is een kwaadaardig programma dat zichzelf door het hele systeem kan repliceren, waardoor de werking ervan geleidelijk wordt vertraagd. Virussen zijn in staat om willekeurige acties uit te voeren die de computer schaden. Het verwijderen van een virus is veel moeilijker dan alleen het krijgen. Daarom moet u voorzichtiger zijn en, voor het geval dat, een aantal toepassingen bewaren die u zullen helpen de dreiging het hoofd te bieden.

Hoe een virus te verwijderen
Hoe een virus te verwijderen

Noodzakelijk

AVZ anti-malware hulpprogramma

instructies:

Stap 1

Naast de standaard antivirus (NOD32, Kaspersky Anti-Virus, Dr. Web), moet u altijd een back-uphulpprogramma hebben om malware te bestrijden. U kunt gebruik maken van het gratis AVZ-programma, dat vaak helpt in de moeilijkste situaties.

Stap 2

Download het AVZ-programma en pak het archief uit. De applicatie vereist geen installatie, dus het kan worden opgeslagen op een USB-flashstation.

Stap 3

Voer AVZ.exe uit. Selecteer het menu-item "Bestand" - "Database-update" - "Start". Nadat de toepassing is bijgewerkt, sluit u het dialoogvenster met de knop Sluiten.

Stap 4

Selecteer op het tabblad Zoekbereik de gebruikte harde schijven en flashstations. Vink aan de rechterkant het selectievakje "Behandeling uitvoeren" aan. Selecteer in de eerste vier regels van het menu het item "Verwijderen" en in de voorlaatste - "Genezen". Selecteer op de laatste regel ook de waarde "Verwijderen". U kunt het selectievakje naast 'Verdachte bestanden kopiëren naar quarantaine' aanvinken.

Stap 5

Klik op het tabblad Bestandstypen in het bovenste menu. Kies een van de drie testopties ("Zeer lang", "Lang", "Snel"). Hoe langer de check, hoe beter het is.

Stap 6

Klik op het tabblad Zoekopties. Verplaats de schuifregelaar "Heuristische analyse" helemaal naar boven en vink het selectievakje "Geavanceerde analyse" aan. Stel hieronder de parameters "Block RootKit" en "RootKit Kerner Mode" in. Vink ook de vakjes "Fouten automatisch oplossen in SPI / LSP" en "Zoeken naar poorten" aan. Geef de parameter "Keyloggers zoeken" op.

Stap 7

Klik in het bovenste deel van het venster op "AVZGuard" - "AVZ Guard en AVZ PM inschakelen" - "Installeer geavanceerd stuurprogramma voor procesbewaking".

Stap 8

Klik op de knop "Start" en wacht tot de controle is voltooid. De gedetecteerde virussen worden verwijderd. Nadat u het programma hebt uitgevoerd, start u uw computer opnieuw op en herhaalt u de scan met een gewoon antivirusprogramma.

Aanbevolen: