Hoe De Achtergrond Te Vervagen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Te Vervagen
Hoe De Achtergrond Te Vervagen

Video: Hoe De Achtergrond Te Vervagen

Video: Hoe De Achtergrond Te Vervagen
Video: Photoshop serie 10 Achtergrond vervagen 2024, Mei
Anonim

Heel vaak wordt bij een goede opname de achtergrond verwend door het verschijnen van ongewenste details in het frame. Neem de tijd om onnodige dingen weg te snijden - u kunt de afbeelding corrigeren door de achtergrond onscherp te maken.

hobbel met onscherpe achtergrond
hobbel met onscherpe achtergrond

Noodzakelijk

Om de achtergrond te vervagen en het belangrijkste op de foto te markeren, moet u het Adobe Photoshop-programma gebruiken

instructies:

Stap 1

Open Photoshop en voeg de foto toe waarmee je wilt werken. Dit kan via het menu Bestand en vervolgens Openen. Zoek de map met de gewenste foto en dubbelklik erop.

Stap 2

Selecteer op de werkbalk het gereedschap Veelhoekige lasso en begin met het selecteren van het fragment dat u nodig hebt, dat intact blijft, d.w.z. voorwerp op de voorgrond. Om met deze tool een object te selecteren, moet u de hele tijd op de linkermuisknop drukken - d.w.z. naar haar toe happen. De selectie moet worden voltooid door terug te keren naar het punt waar u bent begonnen, anders vindt de selectie niet plaats.

Stap 3

Maak vervolgens een nieuwe laag met het object dat u hebt geselecteerd. Om dit te doen, moet u twee toetsen tegelijk indrukken: Ctrl + J. Nu heb je een nieuwe selectielaag.

Stap 4

Ga naar de vorige laag - meestal doe je dit in het menu, dat standaard rechtsonder op het tabblad Lagen staat. Deze laag moet "Achtergrond" heten.

Stap 5

Nadat u de vorige laag hebt geselecteerd, gaat u naar de vervaging: selecteer in het menu Filter, vervolgens Vervagen en Gaussiaans vervagen, waarbij u met de schuifregelaar de benodigde vervagingssterkte selecteert.

Stap 6

Ga nu naar de laag met het fragment dat je hebt uitgeknipt en wis, gewapend met het gummetje, al het overbodige, dat niets met deze selectie te maken heeft.

Stap 7

Het blijft om de twee lagen waarmee je hebt gewerkt samen te voegen. Druk nu tegelijkertijd op Ctrl + E. Alles is klaar, de achtergrond is wazig en het gewenste object is geselecteerd.

Stap 8

Sla de resulterende foto op. Ga hiervoor naar het menu Bestand en klik op Opslaan als. Plaats het bestand in de gewenste map en vergeet niet de naam ervan te wijzigen.

Aanbevolen: