Een Dvd-schijf Afspelen

Inhoudsopgave:

Een Dvd-schijf Afspelen
Een Dvd-schijf Afspelen

Video: Een Dvd-schijf Afspelen

Video: How to Play DVD Movies on Windows 10 2022, December
Anonim

Het is moeilijk om het moderne leven voor te stellen zonder dvd's, ze zijn bijna algemeen verkrijgbaar. En met het wijdverbreide gebruik van pc's om schijven te bekijken, is het helemaal niet nodig om een ​​speciale speler in huis te hebben - je kunt een dvd-schijf afspelen op een computer.

Een dvd-schijf afspelen
Een dvd-schijf afspelen

Het is nodig

  • - PC met dvd-station;
  • - een programma op een computer om dvd weer te geven;
  • - codecs voor het bekijken van dvd's.

instructies:

Stap 1

Start een speler die op uw pc is geïnstalleerd. Schakel Windows Media Player in door op "Start" te klikken en in het tabblad "Alle programma's" de spelermap te selecteren. Installeer compatibele codecs. Installeer hiervoor de MPEG-2 dvd-decoder.

Stap 2

Als er een foutmelding op het pc-scherm verschijnt die aangeeft dat er geen compatibele dvd-decoder is, klikt u op de link "Web Help" in het venster met de foutmelding. De help-sectie geeft u informatie over hoe u deze kunt verkrijgen.

Stap 3

Selecteer de geluidskwaliteit. Sluit stereoluidsprekers of een paar luidsprekers aan. Gebruik de ingebouwde luidspreker indien beschikbaar. Ontdek de prestaties van uw pc. De frequentie moet minimaal 266 MHz zijn om 30 (NTSC) of 25 (PAL) frames per seconde weer te geven. De videokaart moet Overlay in hardware ondersteunen - een modus waarmee je de kleurdiepte op het scherm kunt zien (24 bits).

Stap 4

Plaats de dvd in uw drive. Het afspelen zou automatisch moeten starten. Als dit niet het geval is, selecteert u de schijf die in het station is geplaatst in de map Deze computer. Klik op de Now Playing-pijl onder het tabblad. Dan het station dat de schijf bevat.

Stap 5

Selecteer "Lijst" in het navigatiegebied van de bibliotheek van de speler en klik op de titel van de dvd-schijf, hoofdstuk, hoofdstuk of track. Als het schijfmenu niet verschijnt, klikt u op het tabblad Films. Selecteer de opdracht "DVD afspelen". Klik op de juiste knop (meestal Afspelen) om de schijf te starten. De bedieningselementen verschijnen tijdens het afspelen als u de muis beweegt.

Stap 6

Speel Blu-ray- en HD-dvd-schijven af ​​met PowerDVD of The KMPlayer. Selecteer "Openen" in het menu ("Bestand openen" en overeenkomstige analogen in het Engels) en geef het pad naar het bestand op. In de meeste gevallen ziet dit pad eruit als "Deze computer" → "DVD-station" → "Bestandsnaam".

Populair per onderwerp