Hoe Het RazorWeb-virus Van Uw Computer Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het RazorWeb-virus Van Uw Computer Te Verwijderen
Hoe Het RazorWeb-virus Van Uw Computer Te Verwijderen

Video: Hoe Het RazorWeb-virus Van Uw Computer Te Verwijderen

Video: Hoe Het RazorWeb-virus Van Uw Computer Te Verwijderen
Video: How To Remove a Computer Virus 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers zijn tijdens het surfen op internet onbeschermd tegen aanvallen van malware en bestanden. Een van de vervelende virussen is RazorWeb. Om het RazorWeb-virus van uw computer te verwijderen, is het niet overbodig om wat informatie op te zoeken.

virus van computer verwijderen
virus van computer verwijderen

Hoe kom je erachter of het RazorWeb-virus zich op je computer heeft gevestigd?

Gratis antivirusprogramma's bevatten in de regel alleen de standaardset van bescherming en kunnen sommige virussen doorlaten. RazorWeb (van het Engelse "netwerkscheermes") omzeilt vakkundig het gemiddelde beschermingsniveau en dringt de computer binnen bij het downloaden van twijfelachtige torrent-bestanden en bij het navigeren naar onbekende links.

De malware bevat twee toepassingen: Service mgr razorweb en Updater mgr razorweb. Het installatieprogramma (updater) downloadt schadelijke bestanden van het netwerk en de service (Service) neemt ze op in de processen van het besturingssysteem. U kunt er aan de hand van enkele parameters achter komen dat uw computer is geïnfecteerd met het RazorWeb-virus:

1. Verdachte mappen met een lange naam met daarin Cyrillische letters en verschillende symbolen (zoals het %-teken) verschenen in de map Program Files of Program data op de C-schijf.

2. In de browser verschijnen constant vensters van advertentiesites, zelfs als u nergens op hebt geklikt.

3. De applicaties Service mgr razorweb en Updater mgr razorweb verschenen in Taakbeheer in het gedeelte Services.

Hoe het RazorWeb-virus van de computer te verwijderen

Op het net vindt u aanbiedingen: download hulpprogramma's voor het verwijderen van virussen tegen betaling. Virussen kunnen echter gratis worden verwijderd. U kunt kwaadaardige bestandsmappen niet zomaar verwijderen. Wanneer u probeert een verdachte map uit C/Program-bestanden te verwijderen, verschijnt er een dialoogvenster waarin staat dat er geen actie kan worden ondernomen omdat het bestand wordt gebruikt door de RazorWeb-service.

Het opnieuw installeren van een besturingssysteem vanwege een enkel virus is lastig en tijdrovend. De zekerste optie is om de services die op het virus worden uitgevoerd uit te schakelen. Een normale afsluiting in Taakbeheer werkt alleen totdat de computer is uitgeschakeld. Wanneer het besturingssysteem opnieuw wordt opgestart, worden de virussen weer ingeschakeld.

Om het virus te slim af te zijn, moet u een "Gast"-account aanmaken ("Start" - "Configuratiescherm" - "Accounts"). Start Taakbeheer (ctrl-alt-delete). Selecteer het tabblad Services en klik onderaan op de knop Services openen.

Selecteer de Updater mgr razorweb applicatie, klik er met de rechtermuisknop op en klik op stop om de applicatie te stoppen. Klik vervolgens opnieuw en selecteer de sectie Eigenschappen. Wijzig het opstarttype van "automatisch" in "handmatig" en verander op het tabblad "Aanmelden" het pictogram van de knop "Aanmelden met systeemaccount" in "Aanmelden met een account … - Gast".

Herhaal de stappen voor de Service mgr razorweb applicatie. Ga vervolgens opnieuw naar het gedeelte Accounts van het Configuratiescherm en schakel het gastaccount uit. Verwijder de verdachte map uit Programmabestanden.

Nadat u het RazorWeb-virus met succes van uw computer hebt verwijderd, stelt u een wachtwoord in voor het systeemaccount. En voortaan, terwijl u op het netwerk werkt, wees voorzichtig met alle soorten bestanden en controleer elk bestand dat u uploadt op virussen voordat u het toestaat wijzigingen aan te brengen in uw besturingssysteem.

Aanbevolen: