Een LAN Voor Games Maken

Inhoudsopgave:

Een LAN Voor Games Maken
Een LAN Voor Games Maken

Video: Een LAN Voor Games Maken

Video: Een LAN Voor Games Maken
Video: Top 10 offline LAN Games for Android 2024, Mei
Anonim

Veel moderne games ondersteunen werken via een lokaal netwerk of internet. Mee eens, het spel is veel interessanter als echte mensen eraan deelnemen, misschien zelfs je werknemers of buren. Elke verbinding van computers zal werken voor LAN-play. Meestal organiseren ze een bekabelde verbinding via switches en wijzen ze een van de computers toe aan de server.

Een LAN voor games maken
Een LAN voor games maken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - router;
  • - kabels.

instructies:

Stap 1

Koop kabels om computers op het netwerk aan te sluiten en het aantal switches is gelijk aan het aantal links in je toekomstige netwerk. Een netwerkkabel wordt een twisted pair-kabel of LAN-kabel genoemd. Het wordt verkocht in ongecomprimeerde lengtes of kant-en-klare patchkabels. Overleg in de winkel met uw salesmanager of adviseur over de aanschaf van een kabel. Het is het beste als u op dezelfde plaats een gekrompen kabel laat maken.

Stap 2

Installeer de switches om alle computers in de site optimaal met elkaar te verbinden en verbind de computers met een netwerkkabel met de switch. Om een computer aan te sluiten, moet er een netwerkkaart in worden geïnstalleerd. Als je geen netwerkkaart hebt, koop er dan een in een plaatselijke winkel. Dergelijke reserveonderdelen voor een personal computer zijn in de regel goedkoop en kunnen zonder problemen worden geïnstalleerd.

Stap 3

Selecteer de hostcomputer en geef deze een standaard IP-adres, de zogenaamde "default gateway". Geef in de instellingen van andere computers de server op als de standaardgateway en stel de IP-adressen van hetzelfde bereik in. Zoals de praktijk laat zien, worden voornamelijk de IP-adressen 192.168.0.1 - 192.168.0.128 aangegeven. U kunt alle adressen uit dit bereik kiezen. Het belangrijkste is dat alleen de laatste cijfers verschillen.

Stap 4

Als u niet afhankelijk wilt zijn van een enkele server of IP-adressen "hard" wilt instellen, koop en installeer dan een router. Dit apparaat zal zelf adressen distribueren naar computers op het netwerk en de uitwisseling van gegevens regelen. Het is niet moeilijk om computers op een lokaal netwerk aan te sluiten, u hoeft alleen de benodigde apparatuur en kabel aan te schaffen. Je kunt ook een netwerk maken met behulp van draadloze technologieën, maar hiervoor heb je wifi-adapters en een router met een wifi-antenne nodig. Er zijn veel manieren om een lokaal netwerk op uw computer te maken, dus kies de meest geschikte.

Aanbevolen: