Muisversnelling Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Muisversnelling Uitschakelen?
Muisversnelling Uitschakelen?

Video: Muisversnelling Uitschakelen?

Video: Muisversnelling Uitschakelen?
Video: How To Disable Mouse Acceleration In Windows 10 2024, April
Anonim

De optimale waarde voor de bewegingssnelheid van een muisgestuurde aanwijzer hangt af van het programma waarin deze wordt gebruikt. De keuze van versnelling wordt beïnvloed door de fysieke grootte van het beeldscherm, de resolutie die is ingesteld in het besturingssysteem en de voorkeuren van de gebruiker zelf. Wanneer u een van de bovenstaande dingen verandert, is het soms nodig om de eerder gespecificeerde versnelling van de cursorbeweging uit te schakelen. Dit kan op verschillende manieren.

Muisversnelling uitschakelen?
Muisversnelling uitschakelen?

instructies:

Stap 1

Als u een muis gebruikt met een ingebouwde gevoeligheidsschakelaar, dan moet deze schakelaar in de eerste plaats worden gebruikt om de snelheid van de cursorbeweging aan te passen. Meestal is deze schakelaar een kleine extra knop die kan worden ingedrukt naar het volgende aanpassingsniveau. Dit wordt soms gedaan met behulp van een optioneel wiel. Op A4Tech X7-modellen bevindt deze knop zich bijvoorbeeld voor het scrollwiel en elke druk activeert het volgende versnellingsniveau. In dit geval verandert de verlichting van het scrollwiel - de maximale versnelling komt overeen met een oranje-groen knipperend, en bij afwezigheid van versnelling, wordt de achtergrondverlichting uitgeschakeld en heeft het wiel zijn natuurlijke melkwitte kleur.

Stap 2

Als u de versnelling wilt uitschakelen die is opgegeven in de instellingen van uw besturingssysteem, kunt u dit in Windows doen via het Configuratiescherm. Open het hoofdmenu van het systeem door op de knop "Start" te klikken of door op de Win-toets te drukken en het overeenkomstige item daarin te selecteren. Zoek in het paneel de link "Muis" en klik erop om het instellingenvenster te openen. Het heeft vijf tabbladen - ga naar het tabblad met het label "Aanwijzeropties". In het bovenste gedeelte ("Bewegend") bevindt zich een schuifregelaar, waarmee u in het midden van de schaal zowel de versnelling als de vertraging van de aanwijzerbeweging uitschakelt. Klik vervolgens op de knop OK en de wijziging van de instellingen wordt onmiddellijk van kracht.

Stap 3

Als het uitschakelen van versnelling alleen in een game nodig is, kun je dit instellen in de snelkoppeling waarmee het bijbehorende programma wordt gestart. Klik met de rechtermuisknop op het spelpictogram op het bureaublad en selecteer de onderste regel - "Eigenschappen" in het contextmenu. Zoek in het eigenschappenvenster het veld "Object" en voeg na de afsluitende aanhalingstekens de juiste startsleutels toe, gescheiden door een spatie. Als u bijvoorbeeld ContrStrike wilt spelen, typt u -noforcemparms -noforcemacce.

Aanbevolen: