Hoe PDF Naar Word Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe PDF Naar Word Te Converteren
Hoe PDF Naar Word Te Converteren

Video: Hoe PDF Naar Word Te Converteren

Video: Hoe PDF Naar Word Te Converteren
Video: PDF naar WORD omzetten 2024, April
Anonim

Het universele PDF-formaat is bedoeld voor de verzending en distributie van documenten in elektronische vorm. De functies van directe tekstbewerking in dit formaat zijn moeilijk. Als het toch nodig is om een bestand met de extensie PDF te bewerken, is het raadzaam om het te converteren naar het formaat van een willekeurige teksteditor, bijvoorbeeld naar het formaat van een Microsoft Word-document.

Help-documentatie is vaak in PDF-indeling
Help-documentatie is vaak in PDF-indeling

Kenmerken van het PDF-formaat

Het PDF-formaat kan zowel tekstuele componenten als grafische objecten (afbeeldingen) bevatten. Soms zijn afbeeldingen in een PDF-document gescande tekst. De specifieke kenmerken van elk PDF-document en de bewerkingstaken die u instelt, bepalen de keuze van methoden voor het converteren van een PDF-bestand naar Microsoft Word (DOC)-indeling.

Het klembord gebruiken

Deze methode is eenvoudig, maar leidt tot het verlies van de originele documentopmaak en is eigenlijk een handmatige assemblage van een nieuw document. Gebruik elke PDF-viewer die tekst- en afbeeldingskopieerfunctionaliteit heeft. Open het PDF-bestand in de viewer. Selecteer een stuk tekst uit een PDF-document en kopieer het naar het klembord. Open Microsoft Word-editor en plak de tekst van het klembord. Hetzelfde kun je doen met afbeeldingen. Nadat u klaar bent met bewerken, slaat u het resulterende bestand op met de DOC-extensie. Deze methode is soms voldoende voor het werken met kleine documenten, bovendien vereist het geen installatie van dure programma's op de computer.

Werken met Microsoft Word 2013 en LibreOffice 3.3

Microsoft Word 2013 kan PDF-documenten openen en bewerken. Dit programma is betaald, maar het is handig om erin te werken. Nadat u een PDF-bestand in Microsoft Word 2013 hebt geopend, moet u het onmiddellijk opslaan als een DOC en pas daarna beginnen met bewerken. Hierdoor kunt u de originele opmaak van uw document behouden. Gratis LibreOffice 3.3 heeft ook een PDF Import-extensie voor het werken met PDF-bestanden en kan een document opslaan in DOC-formaat.

PDF-converters

Er zijn veel conversieprogramma's voor het converteren van PDF-bestanden naar Microsoft Word DOC-formaat. Onder hen zijn er zowel betaalde als gratis, en ze werken niet allemaal correct genoeg. Als u deze conversie wilt doen met behoud van de opmaak, is Solid Converter PDF wellicht de juiste keuze. Open het PDF-bestand in dit programma en selecteer de optie "Convert to Word" uit de menupictogrammen. Vervolgens wordt een instellingenvenster geopend waarin u degene kunt selecteren die u nodig hebt en kunt beginnen met converteren. Solid Converter PDF is interessant omdat het een ingebouwde functie heeft voor het herkennen van gescande tekst.

Tekst herkennen

Vaak vindt u PDF-documenten waarin informatie wordt gepresenteerd in de vorm van gescande pagina's met tekst. Als de tekst niet handgeschreven of mooi is, kan deze worden herkend en geëxporteerd naar een Microsoft Word-document als tekst, niet als afbeelding. Het beste programma voor deze taak is ABBYY FineReader. Om tekst in een bepaalde taal te herkennen, moet ABBYY FineReader natuurlijk kunnen werken met de lettertypen van die taal. Let op dit aspect als u ABBYY FineReader wilt aanschaffen

Aanbevolen: