Hoe Een Bestand Van Word Naar Pdf-formaat Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Van Word Naar Pdf-formaat Te Converteren
Hoe Een Bestand Van Word Naar Pdf-formaat Te Converteren

Video: Hoe Een Bestand Van Word Naar Pdf-formaat Te Converteren

Video: Hoe Een Bestand Van Word Naar Pdf-formaat Te Converteren
Video: How to Convert Word to PDF 2024, Mei
Anonim

Een tekstdocument dat in de Word-editor vanuit elk formaat is gemaakt, kan met verschillende speciale programma's of een online-converter naar PDF worden geconverteerd. De keuze van de conversiemethode hangt af van het verdere gebruik van het document.

Een bestand converteren van word naar pdf-formaat
Een bestand converteren van word naar pdf-formaat

PDF-formaat en de betekenis ervan

PDF (Portable Document Format) is ontworpen voor het maken en distribueren van elektronische documenten. Het is ontwikkeld door Adobe Systems. Het voordeel van het PDF-formaat is dat het door alle belangrijke besturingssystemen kan worden gelezen zonder de inhoud van het document te wijzigen en dat het verschillende vector- en bitmapafbeeldingen, vormen, lettertypen, multimedia-invoegingen en andere informatie ondersteunt die nodig is voor weergave.

Tegenwoordig is PDF een van de meest gebruikelijke formaten voor het maken in elektronische vorm en het vervolgens reproduceren van gedrukte producten op internet: tijdschriften, boeken, reclamebrochures, instructies, technische documentatie, enz. Gescande kopieën van documenten kunnen ook in dit formaat worden opgeslagen.

Een belangrijke eigenschap van het PDF-formaat voor de auteur van het document is de mogelijkheid om informatie te beschermen tegen ongeoorloofd kopiëren en bewerken, en om het auteursrecht te beveiligen met behulp van het elektronische handtekeningmechanisme. Op zijn beurt krijgt de gebruiker alle mogelijkheden van interactieve interactie met de inhoud van PDF-bestanden: lezen, formulieren invullen en een document ondertekenen, opmerkingen toevoegen, bladwijzers maken, zoeken op tekst en meer. dr.

PDF-software

Voor het werken met PDF-documenten is speciale software vereist. Bekijken, afdrukken en annoteren kan met Adobe Reader, Foxit Reader, STDU Viewer en andere.

Om een PDF-document te maken of te bewerken (inclusief het converteren van een voltooid tekstbestand van Word naar PDF-formaat), moet u het juiste programma gebruiken. Dit kan Acrobat zijn van Adobe Systems of programma's van derden zoals Foxit Phantom, PDF Factory, enz. Deze programma's maken na installatie hun eigen werkbalk in MS Office-toepassingen (Word, Excel, Access, Power Point, Info Path, One notitie, Uitgever, Visio).

Om een Word-bestand om te zetten in een beveiligd PDF-bestand in Adobe Acrobat, moet u dus: het Word-bestand openen en het menu-item "PDF maken" in het Acrobat-lint selecteren; in het dialoogvenster dat verschijnt, selecteer "Beveilig PDF" en stel in het volgende venster een wachtwoord in en wijs rechten toe zodat gebruikers het bestand niet kunnen kopiëren of bewerken. Klik vervolgens op de knop OK, wijs een naam toe aan het bestand en sla het op de gewenste locatie op uw computer op. Het nadeel van dergelijke programma's is hun zware gewicht en een betaalde licentie.

U kunt ook gratis PDF-conversiesoftware downloaden, zoals PDF Creator of Primo PDF. Het zijn virtuele printers. Om toegang te krijgen tot dergelijke programma's, moet u de afdrukfunctie vanuit elke toepassing oproepen. De nadelen van deze software zijn onder meer het onvermogen om mediabestanden in te sluiten, evenals het niet herkennen van hyperlinks en interactieve formulieren.

Aanbevolen: