Tekst Invoegen In Een Tabel

Inhoudsopgave:

Tekst Invoegen In Een Tabel
Tekst Invoegen In Een Tabel

Video: Tekst Invoegen In Een Tabel

Video: Tekst Invoegen In Een Tabel
Video: Tekst invoegen in tabel 2024, April
Anonim

Werken met tabellen kan voor een beginnende gebruiker wat problemen opleveren: hoe maak je een tabel aan, hoe voeg je er tekst in? Aangezien Microsoft Office Word- en Excel-programma's het vaakst worden gebruikt voor ontwerp, zullen deze problemen als voorbeeld worden beschouwd.

Tekst invoegen in een tabel
Tekst invoegen in een tabel

instructies:

Stap 1

In de Microsoft Office Word-editor kunt u een tabel maken met behulp van de daarvoor bestemde tools. Start het programma en open het tabblad "Invoegen". Zoek op de werkbalk het blok Tabellen en selecteer het gereedschap Tabel tekenen of gebruik de lay-out door het vereiste aantal rijen en kolommen op te geven.

Stap 2

Om een tabelcel met tekst te vullen, plaatst u de cursor erin en voert u de tekst op de gebruikelijke manier in. Als u een stuk tekst uit een ander document moet invoegen, selecteert u het en drukt u op de toetsen Ctrl en C. Keer terug naar het document met de tabel, plaats de cursor in de gewenste cel en druk op de toetsen Shift en Insert of Ctrl en V.

Stap 3

Alternatieve manieren: klik met de rechtermuisknop in de gewenste cel en selecteer de opdracht "Plakken" in het vervolgkeuzemenu. Of klik op het tabblad "Home" op de miniatuurknop "Plakken" met de mapafbeelding in het blok "Klembord". Pas de hoogte en breedte van de cel aan.

Stap 4

In Microsoft Office Excel is het werkblad al een tabel, maar u kunt ook de tools van het tabblad Invoegen gebruiken. De tekst zelf kan volgens hetzelfde principe als in Word in een tabelcel worden ingevoegd: ofwel met sneltoetsen ofwel met de muis. Het enige waar u rekening mee moet houden, zijn de juiste parameters van de cel zelf.

Stap 5

Open het tabblad "Home" en klik op de miniatuurknop "Formatteren" in het blok "Cellen" op de werkbalk. U kunt ook met de rechtermuisknop in de tekstcel klikken en Cellen opmaken selecteren in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 6

Maak het tabblad "Nummer" actief en selecteer met de linkermuisknop het item "Tekst" in de groep "Nummernotaties". Ga naar het tabblad Uitlijning en stel in de groep Weergeven een markering in de vakken Wrap by Word en AutoFit in. Klik op de knop OK om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden.

Aanbevolen: