Hoe Het Touchpad Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Touchpad Uit Te Schakelen?
Hoe Het Touchpad Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Touchpad Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Touchpad Uit Te Schakelen?
Video: How to disable touchpad on laptops 2024, April
Anonim

Het touchpad, ook wel het touchpad genoemd, is een integraal onderdeel van notebooks en wordt gebruikt om door het besturingssysteem te navigeren. Als u hiervoor liever een computermuis gebruikt, kan het touchpad worden uitgeschakeld.

Hoe het touchpad uit te schakelen?
Hoe het touchpad uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Probeer het touchpad op uw laptop uit te schakelen met een speciale sneltoets. Houd hiervoor de Fn-knop, die zich aan de onderkant van het toetsenbord bevindt, en een van de functietoetsen ingedrukt. Meestal is dit F6 of F7. De bijbehorende toets kan een touchpadpictogram hebben. Als u nogmaals op dezelfde toetsen drukt, wordt het touchpad opnieuw geactiveerd.

Stap 2

Besteed aandacht aan het gedeelte van de taakbalk dat zich rechtsonder op het bureaublad bevindt. Mogelijk is er een pictogram voor het activeren van touchpad-instellingen. Klik erop met de linker- of rechtermuisknop en selecteer het bijbehorende menu-item. Deactiveer het touchpad door de gewenste optie te selecteren.

Stap 3

Als de combinatie van functietoetsen op het toetsenbord niet werkt en het touchpad-pictogram op de taakbalk ontbreekt, zijn de stuurprogramma's hoogstwaarschijnlijk niet op het apparaat geïnstalleerd. Zoek het installatieprogramma op de cd die bij uw laptop is geleverd of download het van internet. Om dit te doen, kunt u de modelnaam van uw laptop in de zoekmachine invoeren en het extra woord "touchpad" invoeren. In de zoekresultaten ziet u links naar bronnen waar u het gewenste installatieprogramma kunt downloaden. Direct na de installatie verschijnt het touchpad-pictogram op het bureaublad en kunt u dit uitschakelen via het instellingenmenu.

Stap 4

Controleer of geavanceerde apparaatinstellingen zijn ingeschakeld als u het touchpad nog steeds niet kunt uitschakelen. Start uw computer opnieuw op en druk onmiddellijk op de Del-toets nadat het opstarten is gestart om het BIOS-menu te starten. Zoek het tabblad Intern aanwijsapparaat en stel de optie in op "Uitgeschakeld" of "Ingeschakeld" om het touchpad in of uit te schakelen. Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: