Hoe Het Touchpad Op Een Laptop In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Touchpad Op Een Laptop In Te Schakelen
Hoe Het Touchpad Op Een Laptop In Te Schakelen

Video: Hoe Het Touchpad Op Een Laptop In Te Schakelen

Video: Hoe Het Touchpad Op Een Laptop In Te Schakelen
Video: Laptop Touchpad Not Working Problem!! Fix - Howtosolveit 2024, April
Anonim

Touchpad (touchpad) - een speciaal aanraakgebied aan de onderkant van het toetsenbord van de laptop en ontworpen om de cursor over het scherm te bewegen en verschillende acties uit te voeren. Om het touchpad op een laptop in te schakelen, moet u het juiste stuurprogramma installeren en het toetsenbord ontgrendelen.

Met touchpad kunt u uw laptop bedienen
Met touchpad kunt u uw laptop bedienen

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat het touchpad op een laptop meestal een op zichzelf staand apparaat is en de installatie van de juiste stuurprogramma's en programma's vereist voor een succesvolle werking. Lees daarom, voordat u het touchpad op een laptop inschakelt, de instructies voor de computer waarin de functies van het werken ermee worden beschreven, en plaats de opstartbare schijf van de volledige set in het diskettestation.

Stap 2

Installeer de stuurprogramma's vanaf de opstartschijf of download ze van internet door te zoeken naar de naam van uw laptopmodel. U kunt een algemeen stuurprogrammapakket installeren of een apart pakket zoeken dat speciaal voor het touchpad is ontworpen. Tegelijkertijd hebt u een speciaal programma nodig om het touchpad in te schakelen, meestal opgenomen in het installatiearchief. Na voltooiing van het installatieproces zou er een servicepictogram in het systeemvak moeten verschijnen. Klik erop en open de service-instellingen. Met behulp hiervan kunt u het touchpad onmiddellijk uit- of inschakelen en hiervoor sneltoetsen toewijzen.

Stap 3

Probeer het touchpad op een laptop in te schakelen met een vooraf ingestelde sneltoets. Om dit te doen, moet u de Fn-knop ingedrukt houden (meestal aan de onderkant van het toetsenbord) en een van de functietoetsen (F1 tot F12). Besteed aandacht aan de knoppen en zoek degene met het touchpad-pictogram. Meestal is dit F6 of F7. Door nogmaals op deze combinatie te drukken, kunt u het touchpad uitschakelen.

Stap 4

Neem een paar extra stappen als het touchpad na het installeren van de stuurprogramma's nog steeds niet werkt of reageert op een speciale toetsencombinatie. Klik op de Start-knop en open het Configuratiescherm. Selecteer het menu-item "Muis" en controleer de huidige touchpad-instellingen. Het is hier dat er een knop kan zijn om deze te activeren of te deactiveren, die moet worden ingedrukt. In sommige laptopmodellen kunt u het touchpad ook gebruiken via het systeem-BIOS-menu, dat toegankelijk is door direct na het opstarten van de computer op de Del-toets te drukken. Hier, op het tabblad Intern aanwijsapparaat, moet u de parameter "Ingeschakeld" instellen om het aanraakscherm in te schakelen. Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: