Hoe U Uw Bureaubladachtergrond Instelt

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Bureaubladachtergrond Instelt
Hoe U Uw Bureaubladachtergrond Instelt

Video: Hoe U Uw Bureaubladachtergrond Instelt

Video: Hoe U Uw Bureaubladachtergrond Instelt
Video: Windows 10: bureaubladachtergrond 2024, April
Anonim

Na het laden van het besturingssysteem ziet de gebruiker het bureaublad op de monitor. Het ontwerp kan standaard of op maat worden gemaakt in overeenstemming met de smaak en wensen van de gebruiker zelf. Zelfs een beginner kan de bureaubladachtergrond aanpassen. Om het juiste ontwerp te kiezen, moet u verschillende stappen volgen.

Hoe u uw bureaubladachtergrond instelt
Hoe u uw bureaubladachtergrond instelt

instructies:

Stap 1

Allereerst is het noodzakelijk om onderscheid te maken tussen de concepten "achtergrond" en "achtergrondafbeelding". In het eerste geval hebben we het over een monochromatische vulling van het bureaublad, in het tweede geval over het instellen van een afbeelding. Ook als er geen achtergrondafbeelding (afbeelding) is, blijft de achtergrond bestaan. Op de een of andere manier wordt het instellen van de achtergrond en achtergrond uitgevoerd in hetzelfde dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave". Het kan op verschillende manieren worden aangeroepen.

Stap 2

Selecteer "Configuratiescherm" in het menu "Start". Als de inhoud van het Configuratiescherm per categorie wordt weergegeven, klikt u op het pictogram Vormgeving en thema's en selecteert u de taak Bureaubladachtergrond wijzigen. Als het bedieningspaneel een klassieke uitstraling heeft, klikt u op het pictogram "Weergeven".

Stap 3

Er is een andere manier: klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en selecteer het laatste item - "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Het gewenste dialoogvenster Eigenschappen voor beeldscherm verschijnt. Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Bureaublad bevindt.

Stap 4

Als u de achtergrond wilt wijzigen, dat wil zeggen de vulkleur van het bureaublad, zoekt u het gedeelte "Kleur" aan de rechterkant van het venster en klikt u op de pijlknop in het veld met een vervolgkeuzelijst met verschillende tinten. U kunt een achtergrondkleur kiezen uit de beschikbare lijst of op de knop "Overige" klikken om een kleurenpalet te openen.

Stap 5

Nadat u met de linkermuisknop een geschikte tint op het palet hebt geselecteerd, klikt u op de knoppen "Toevoegen aan set" en OK. Bevestig in het venster "Eigenschappen: Weergave" uw keuze door op de knop "Toepassen" te klikken. Als u de achtergrondafbeelding niet wilt wijzigen, kunt u het venster sluiten met de knop OK.

Stap 6

Om de achtergrondafbeelding (wallpaper) te wijzigen, selecteert u de afbeelding die bij u past in het gedeelte "Wallpaper" door erop te klikken met de linkermuisknop. Alle wijzigingen worden parallel weergegeven op de monitorminiatuur bovenaan in het midden van het venster.

Stap 7

Als u uw eigen afbeelding als achtergrond wilt instellen, klikt u op de knop Bladeren op het tabblad Bureaublad, specificeert u het pad naar de map waarin uw afbeelding is opgeslagen, bevestigt u de nieuwe instellingen met de knop Toepassen en sluit u het dialoogvenster Eigenschappen voor beeldscherm.

Aanbevolen: