Hoe De Bureaubladachtergrond Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bureaubladachtergrond Te Veranderen
Hoe De Bureaubladachtergrond Te Veranderen

Video: Hoe De Bureaubladachtergrond Te Veranderen

Video: Hoe De Bureaubladachtergrond Te Veranderen
Video: Bureaublad achtergrond veranderen 2024, Mei
Anonim

De bureaubladachtergrond kan een digitale afbeelding zijn uit uw persoonlijke verzameling of een afbeelding die bij Windows is geleverd, een effen kleur of een afbeelding met een kleuromlijsting. Al snel raakt dezelfde bureaubladachtergrond verveeld en is er een wens om deze te veranderen. Dus hoe verander je het volgens je voorkeur of stemming? Laten we eens kijken hoe u dit kunt doen in Microsoft Windows XP/7.

Hoe de bureaubladachtergrond te veranderen
Hoe de bureaubladachtergrond te veranderen

instructies:

Stap 1

Microsoft Windows XP:

Klik met de rechtermuisknop op een plaats op het bureaublad die vrij is van snelkoppelingen en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu dat wordt geopend. Of open het Configuratiescherm en selecteer Weergeven.

Stap 2

Ga in het geopende venster "Eigenschappen: Weergave" naar het tabblad "Desktop". Hier kunt u een achtergrond kiezen uit de gepresenteerde lijst (dit zijn bestanden in de Windows-map) of uw eigen achtergrond uploaden. Om uw achtergrond te selecteren, klikt u op de knop "Bladeren" en selecteert u met behulp van het standaarddialoogvenster voor het openen van bestanden de achtergrond met de gewenste afbeelding.

Stap 3

Nu kunt u kiezen hoe de afbeelding op het scherm wordt geplaatst. Als het niet het hele gebied van het bureaublad bedekt, kunt u het uitrekken, plaveien, centreren, enz. Als u geen afbeelding wilt gebruiken, maar wilt dat het bureaublad met één kleur wordt gevuld, selecteert u in het venster "Wallpaper" " en stelt u de achtergrondkleur van het bureaublad in.

Stap 4

Microsoft Windows 7:

Klik met de rechtermuisknop op een plaats op het bureaublad die vrij is van snelkoppelingen en selecteer "Personalisatie" in het contextmenu dat wordt geopend. Of open het Configuratiescherm en selecteer Personalisatie.

Stap 5

Hier kunt u een van de kant-en-klare thema's kiezen of uw eigen thema's maken.

Stap 6

Om alleen de bureaubladachtergrond te wijzigen, klikt u op de regel "Bureaubladachtergrond" onder aan het venster. In het geopende venster kunt u de afbeelding en de manier waarop deze op het bureaublad wordt weergegeven of de achtergrondkleur selecteren. Deze zijn allemaal te vinden in de vervolgkeuzelijst Afbeeldingslocatie of door op de knop Bladeren te klikken. Om de wijzigingen te voltooien, klikt u op "Wijzigingen opslaan" als ze bij u passen, of op "Annuleren" als dat niet het geval is.

Aanbevolen: