Wat Is Een Ingebouwde 3g-modem

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Ingebouwde 3g-modem
Wat Is Een Ingebouwde 3g-modem

Video: Wat Is Een Ingebouwde 3g-modem

Video: Wat Is Een Ingebouwde 3g-modem
Video: 3G WiFi USB модем-роутер IEASUN 2024, April
Anonim

Smartphones, tablets, netbooks, readers zijn draagbare apparaten die praktisch zinloos zijn zonder toegang tot internet. Al deze apparaten hebben twee manieren om verbinding te maken met snel internet - via een 3G-apparaat en een Wi-Fi-netwerk.

Wat is een ingebouwde 3g-modem
Wat is een ingebouwde 3g-modem

Ingebouwde 3G-modem

3G is een mobiele verbinding van de 3e generatie voor snelle gegevensoverdracht bij verbinding met internet. 3G-modem is een apparaat om verbinding te maken met internet in 3G-netwerken. Niet alle laptopmodellen hebben dit modem ingebouwd.

In Rusland zijn internetproviders in het 3G-netwerk voornamelijk mobiele operators van de "grote drie": Beeline, MTS en Megafon. Sinds 2013 is het 3G-netwerk gelanceerd door OJSC Rostelecom.

De ingebouwde 3G-modem is een module in het apparaat met een externe sleuf voor een simkaart. Het is heel gemakkelijk om toegang te krijgen tot internet met een ingebouwde 3G-modem. Hiervoor plaatst u de simkaart in het apparaat en activeert u de mobiele gegevensoverdracht. Als de internetparameters om de een of andere reden verloren gaan, is het eenvoudig om ze te configureren via het menu van het apparaat. In het uiterste geval kan dit probleem worden opgelost in winkels voor mobiele telefoons.

Voordelen van een ingebouwde 3G-modem

Mobiel internet is onmisbaar op plaatsen waar geen toegang is tot een wifi-punt. De maximale snelheid in 3G-netwerken bereikt 3,6 Mb/s. Deze snelheid is voldoende om video's in goede kwaliteit te bekijken.

De ingebouwde 3G-modem kan eenvoudig worden vervangen door een externe modem. Toegegeven, er zijn een paar nuances.

Ten eerste hebben externe 3G-modems een USB-connector. Dienovereenkomstig moet uw apparaat een USB-poort of een adapter hebben. Zonder deze kan er geen extern 3G-modem op het toestel worden aangesloten.

Ten tweede is het installeren van 3G-modems niet bijzonder moeilijk, zolang het maar niet om het Android-besturingssysteem gaat. Feit is dat Android een modem herkent als twee apparaten: een USB-stick en een modem. Er treedt een conflict op waardoor het apparaat niet met de modem kan werken. Dit probleem is in principe op te lossen, maar je zult veel moeten sleutelen.

Een ander alternatief voor de ingebouwde 3G-modem is een 3G-router. Het werkt op dezelfde manier als een modem vanaf een simkaart. De verbinding tussen de router en het apparaat wordt gemaakt via een wifi-ontvanger. De 3G-router kan werken zonder opladen van 3 tot 7 uur. Het voordeel van de ingebouwde 3G-modem ten opzichte van de router ligt voor de hand: het is niet erg handig om het opladen van twee apparaten bij te houden.

En nog een ding - de ingebouwde 3G-modem zal nooit ergens worden vergeten. Internettoegang is altijd bij de hand, samen met een tablet of ander gadget.

Nadelen van de ingebouwde 3G-modem

Het grootste nadeel van het ingebouwde 3G-modem, dat ook geldt voor andere 3G-apparaten, is de mogelijke afwezigheid of zwakke dekking van het 3G-netwerk. Dit gaat gepaard met lage datasnelheden en soms een compleet gebrek aan internet. Maak daarom bij het kiezen van een simkaart kennis met de dekkingskaarten van alle telecomoperators in uw regio. Zoek uit of 3G-internetdiensten beschikbaar zijn in uw plaats.

Een ander nadeel is de relatief hoge prijs voor het gebruik van internet. In grote steden is de concurrentie op het 3G-netwerk vrij groot, waardoor het mogelijk is om tegen redelijke prijzen mobiel internet te gebruiken. Om de kosten van mobiel internet te verlagen, is het in ieder geval aan te raden om onbeperkte internetopties te gebruiken, vooral als u deze diensten voortdurend gebruikt.

Wat betreft het gebruik van internet bij roaming, dit is een apart onderwerp.

Bij internationale roaming wordt aanbevolen om de internettoegang via een 3G-modem helemaal uit te schakelen. het gebruik van native mobiel internet in het buitenland kan erg kostbaar zijn.

Voordat u besluit uw woonplaats te verlaten, moet u uw operator raadplegen over de verkeerskosten en over aanvullende diensten die de kosten van internet bij roaming kunnen verlagen.

Aanbevolen: