Een Zwart-witfoto Verwerken

Inhoudsopgave:

Een Zwart-witfoto Verwerken
Een Zwart-witfoto Verwerken

Video: Een Zwart-witfoto Verwerken

Video: Een Zwart-witfoto Verwerken
Video: Lukt het jou om kleur te zien in deze zwart-witfoto? | MINDF*CK 2016 2024, Mei
Anonim

In plaats van omvangrijke albums zijn fotocollecties nu veel handiger op te slaan op compacte opslagapparaten. Veel mensen scannen, zonder deze kans te verwaarlozen, familiefotoarchieven. Tegelijkertijd is er vaak de wens om oude zwart-witfoto's te verwerken en typische defecten te verwijderen. Dit kan in Photoshop van Adobe.

Een zwart-witfoto verwerken
Een zwart-witfoto verwerken

Noodzakelijk

  • - Adobe-Photoshop;
  • - originele foto.

instructies:

Stap 1

Upload de foto om te verwerken in Adobe Photoshop. Vouw hiervoor de sectie Bestand uit in het hoofdmenu en selecteer het item "Open …". Er wordt een dialoogvenster voor het openen van een bestand weergegeven. Ga naar de map waar het fotobestand zich bevindt. Markeer het in de directorylijst. Klik vervolgens op de knop "Openen". In plaats daarvan kunt u het gewenste bestand eenvoudig vanuit de bestandsbeheerder, het mapvenster of Windows Verkenner naar Photoshop slepen.

Stap 2

Maak de foto klaar voor verwerking. Vouw het gedeelte Modus van het menu Afbeelding uit. Als de afbeelding grijswaarden of geïndexeerd is, converteert u deze naar RGB-kleurruimte door RGB-kleur te kiezen. Als de afbeelding zich in een enkele achtergrondlaag bevindt, wijzigt u het type in main. Selecteer "Laag van achtergrond …" in het gedeelte Nieuw van het menu Laag.

Stap 3

Verwijder verschillende defecten uit de afbeelding. In oude zwart-witfoto's zijn ze er in overvloed. Gebruik de tool Patch om grote fragmenten te corrigeren. Maak een selectie rond het gebied dat u wilt repareren. Schakel de Patch-tool in. Grijp met de muis en verplaats de selectie naar een plaats met een vergelijkbare achtergrond. Corrigeer kleine defecten met de gereedschappen Healing Brush en Clone Stamp.

Stap 4

Hooglichten of schaduwen uit de foto verwijderen. Maak een aanpassingslaag. Kies in het menu Laag, Nieuwe aanpassingslaag, "Helderheid / Contrast…". Klik op OK in het dialoogvenster Nieuwe laag. Het dialoogvenster Helderheid/Contrast wordt weergegeven. Vink het vakje Voorbeeld erin aan. Wijzig de parameters Helderheid en Contrast om de foto geheel of gedeeltelijk te corrigeren. Klik OK. Vul het hele maskergebied van de gemaakte laag met zwarte kleur met behulp van de Paint Bucket Tool. Kies een witte kleur en gebruik een zachte en zeer transparante borstel om over het correctiegebied te schilderen. Voeg de lagen samen. Herhaal de handeling zo vaak als nodig is.

Stap 5

Sla het werkresultaat op. Druk op Shift + Ctrl + S. In het dialoogvenster Opslaan als dat verschijnt, selecteert u een map, specificeert u het formaat en de naam van het uitvoerbestand en klikt u op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: