Een Afbeelding Verwerken

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Verwerken
Een Afbeelding Verwerken

Video: Een Afbeelding Verwerken

Video: Een Afbeelding Verwerken
Video: Afbeeldingen bewerken in Word 2024, Mei
Anonim

Het gebeurt dat de gebruiker, na de vele functies en mogelijkheden van het Adobe Photoshop-programma te hebben bestudeerd en meer dan een dozijn oefeningen te hebben gedaan, een echte afbeelding opent en niet weet waar hij moet beginnen met verwerken. Hij begrijpt niet wat voor soort hulpmiddelen hij in dit geval nodig heeft en in welke volgorde ze moeten worden gebruikt. Ondertussen is er een bepaalde reeks acties die een grijze en saaie foto kunnen veranderen in een heldere en gedenkwaardige foto.

Verwerking verbetert de beeldkwaliteit
Verwerking verbetert de beeldkwaliteit

Noodzakelijk

  • - Adobe-Photoshop;
  • - foto voor verwerking.

instructies:

Stap 1

Hoewel alle fotobewerkingen in Photoshop zelf kunnen worden uitgevoerd, is het beter om correcties in de RAW-module van de camera te starten. Bovendien kun je daarin niet alleen bestanden openen met de RAW-extensie, maar ook JPEG, TIFF, PNG, PSD. Om dit te doen, start u Photoshop en voert u de opdracht "Bestand" - "Openen als" uit. Wijs het programma naar het gewenste bestand, selecteer de Camera RAW-extensie en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Begin aan het beeld te werken door de witbalans (WB) aan te passen. Dit kan worden gedaan met behulp van een speciaal gereedschap op het bovenpaneel. Zoom in en klik met de pipet op het neutrale witte of grijze punt. Zorg ervoor dat het gebied met het monster niet overbelicht is. Stel de BB nooit bloot voor verblinding - het resultaat zal onvoorspelbaar zijn.

Stap 3

U kunt ook het drop-down menu "Witbalans" gebruiken en een van de kant-en-klare presets selecteren. De volledige lijst is alleen beschikbaar voor RAW-afbeeldingen. Voor alle andere foto's is de keuze klein - "As shot" (de WB-set tijdens het fotograferen wordt gebruikt) en "Auto" (de toepassing selecteert automatisch de optimale WB).

Stap 4

Voor het finetunen van de BB zijn de "Temperatuur"-regelaars (hiermee kun je de beeldtemperatuur in Kelvin wijzigen) en "Tint" (verwijdert parasitaire kleuren in de foto) bedoeld. U kunt de kleurtemperatuur iets verhogen om de kleuren warmer te maken, of juist verlagen en het beeld een koele sfeer geven.

Stap 5

Met de schuifregelaar Belichting kunt u de afbeelding lichter of donkerder maken. Zorg ervoor dat er geen overbelichting of dips in de schaduwen zijn. Probeer voor textuur en detail het contrast iets te verhogen door de betreffende schuifregelaar naar rechts te verplaatsen.

Stap 6

De schuifregelaars Hooglichten en Schaduw helpen om diepte aan de afbeelding toe te voegen. Let op het histogram. U kunt overbelichting verwijderen en schaduwdetails herstellen met de bedieningselementen Wit en Arcering.

Stap 7

Stel de weergaveschaal in op 100% en pas de schuifregelaar Helderheid aan om het contrast van de middentonen te verbeteren. Als de afbeelding een sterke contrastverhoging nodig heeft, past u de vorm van de curve aan op het tabblad Tooncurve.

Stap 8

Gebruik het tabblad Detail om de scherpte te verbeteren. Gebruik de knoppen om de effect- en detailwaarden aan te passen. Als u een portretfoto verwerkt, moet u de waarde van de parameter "Masking" verhogen.

Stap 9

De eerste verwerking is voltooid, om over te schakelen naar Photoshop, klikt u op de knop "Afbeelding openen". Als u de Alt-toets ingedrukt houdt, wordt het geopend als een slim object. In de nieuwste versie van het programma - Photoshop CC, kun je in de camera RAW niet alleen de hele afbeelding openen, maar ook een aparte laag. Gebruik hiervoor het commando "Filter" - "Filter camera RAW".

Stap 10

De belangrijkste beeldproblemen zijn in de vorige stap opgelost. Als u nu selectief het contrast van de afbeelding wilt verhogen, maakt u een aanpassingslaag voor curven. Selecteer de juiste vorm van de curve en verf op het masker van de aanpassingslaag met een zwarte borstel de fragmenten, waarvan het contrast niet hoeft te worden verhoogd.

Stap 11

Als er belangrijke details verloren gaan in de donkere delen van de afbeelding, maak dan een kopie van de hoofdlaag (sneltoets Ctrl + J) en ga naar het Lab-kleurmodel (commando "Image" - "Mode" - Lab).

Stap 12

Open het deelvenster Kanalen en activeer het kanaal Helderheid. Voer het commando "Afbeelding" - "Aanpassingen" - "Schaduwen / Hoogtepunten" uit. Vink in het geopende venster het item "Geavanceerde opties weergeven" aan.

Stap 13

Verlaag in het gedeelte Schaduwen de parameter Effect tot 25-30% en verhoog de tint tot 55-60%. Om het effect er natuurlijk uit te laten zien, stelt u de waarde Straal in op een bereik van 250-300 pixels.

Stap 14

Ga terug naar RGB-kleurmodel. Maak een laagmasker, vul het met zwart en schilder in donkere delen van de afbeelding met een zachte witte borstel. Als het effect te sterk is, verlaagt u de dekking van de laag tot 75-80%.

Stap 15

Om de kleuren van de afbeelding te verbeteren, gaat u terug naar het Lab-kleurmodel en gebruikt u het commando "Afbeelding" - "Extern kanaal". Selecteer in het geopende venster de modus "Zacht licht" in het vervolgkeuzemenu "Overlay". Open de lijst Kanalen en kijk hoe de afbeelding eruit zal zien voor Lab-, a- of b-kanalen.

Stap 16

Kies de afbeelding die het beste bij uw behoeften past. Als het effect te hard is, verlaag dan in hetzelfde dialoogvenster de parameter Dekking. Ga terug naar RGB-kleurruimte.

Stap 17

Als u bepaalde delen van de afbeelding donkerder wilt maken (bijvoorbeeld de lucht donkerder maken), maakt u een kopie van de laag en wijzigt u de overvloeimodus in Vermenigvuldigen. Maak een laagmasker en vul het met een zwart-wit verloop, waarbij onnodige gebieden worden verborgen. Op dezelfde manier, maar met de overvloeimodus "Scherm", kunt u een deel van de afbeelding lichter maken.

Stap 18

Om een middelgrote afbeelding matig te verscherpen, gebruikt u het filter Onscherp masker met Effect 85%, Radius 1%, Isogelia 4%. Pas daarna het commando "Ease: Unsharp" toe en verander de overvloeimodus van de laag in "Glow" om problemen met kleuren te voorkomen.

Aanbevolen: