Hoe De Stem Van Een Persoon Te Scheiden Van Ruis In Een Opname

Inhoudsopgave:

Hoe De Stem Van Een Persoon Te Scheiden Van Ruis In Een Opname
Hoe De Stem Van Een Persoon Te Scheiden Van Ruis In Een Opname

Video: Hoe De Stem Van Een Persoon Te Scheiden Van Ruis In Een Opname

Video: Hoe De Stem Van Een Persoon Te Scheiden Van Ruis In Een Opname
Video: Грунтовка развод маркетологов? ТОП-10 вопросов о грунтовке. 2024, Mei
Anonim

Als u luistert naar een spraakopname die is gemaakt in een kamer die niet voor een dergelijk doel is bedoeld, kunt u merken dat het geluid van spraak gepaard gaat met een aanzienlijke hoeveelheid externe geluiden van verschillende oorsprong. U kunt dit probleem oplossen door een ruisonderdrukkingsfilter toe te passen, dat aanwezig is in editors zoals Adobe Audition.

Hoe de stem van een persoon te scheiden van ruis in een opname
Hoe de stem van een persoon te scheiden van ruis in een opname

Noodzakelijk

  • - bestand met spraakopname;
  • - Adobe Audition-programma.

instructies:

Stap 1

Open de te verwerken opname in een audiobewerkingsprogramma. Als je met een mp3- of wav-bestand gaat werken, schakel dan naar de bewerkingsmodus met behulp van de optie Edit View van de Workspace-groep van het Window-menu en laad het gewenste geluid met het Open-commando uit het File-menu. Als u ruis uit de audiotrack van een video wilt verwijderen en deze als een apart bestand wilt opslaan, is de optie Audio van video openen in hetzelfde menu voldoende.

Stap 2

Om de audiotrack van de video in de editor te laden, die na verwerking in de originele container moet worden opgeslagen, dat wil zeggen in hetzelfde bestand met de afbeelding, schakelt u over naar een andere werkruimte. Gebruik hiervoor de opdracht Video + Audio Session van de Workspace-groep. U kunt de gewenste video in het programma importeren met behulp van de optie Importeren van het merkbaar verkorte menu Bestand.

Stap 3

Schakel de audiotrack die is geopend in de audio- en videosessiemodus naar de bewerkingsmodus met behulp van de optie Bestand bewerken in het contextmenu. U kunt het gewenste bestand selecteren in het palet Bestanden en de toetsen Alt + Enter gebruiken.

Stap 4

Start het afspelen van de opname door op de afspeelknop van het transportpalet te drukken of door op de spatiebalk te drukken. Zoek het gebied met de ruissample die u van de track wilt verwijderen. Dit kan het begin van de opname zijn, het einde of een pauze tussen woorden. Selecteer het gevonden voorbeeld en pas de sneltoets Alt + N toe. Het gespecificeerde fragment wordt door het programma als een ruisprofiel vastgelegd en bij de daaropvolgende verwerking gebruikt.

Stap 5

Om het moeizame werk van het scheiden van de stem van de ruis te starten, deselecteert u deze door op een willekeurig gedeelte van de geluidsgolf te klikken en opent u het filtervenster met de opdracht Ruisonderdrukking in de groep Restauratie van het menu Effecten. Klik op de knop Voorbeeld en luister naar het verwerkingsresultaat. Als het geluid niet voldoende gescheiden is van de ruis, verplaatst u de squelch-niveauregelaar naar rechts en controleert u het resultaat opnieuw.

Stap 6

Onjuiste toepassing van het vastgelegde profiel kan ertoe leiden dat een deel van het bruikbare geluid samen met de ruis verdwijnt. Om erachter te komen welk deel van de opname door het filter wordt verwijderd na toepassing, schakelt u de optie Alleen ruis behouden in het instellingenveld in en gebruikt u de knop Voorbeeld. Als u in deze modus naast ruis ook een stem hoort, verlaag dan het ruisonderdrukkingsniveau door de schuifregelaar naar links te schuiven. U kunt een opname in verschillende stappen opschonen met behulp van ruisprofielen die in verschillende delen van de track zijn vastgelegd.

Stap 7

Sla de verwerkte stem op met de opdracht Opslaan als van het menu Bestand. Als u bij de uitvoer een video wilt krijgen met een opgeschoond audiospoor, selecteert u de audio in het bestandspalet en past u de optie Invoegen in multitrack daarop toe vanuit het contextmenu. Ga terug naar de werkruimte Video + Audio Session en voeg video in een van de gratis tracks in op dezelfde manier als audio. Gebruik de opdracht Video in de groep Exporteren van het menu Bestand om het bestand op te slaan.

Aanbevolen: