Waarom Werkt De Printer Niet?

Inhoudsopgave:

Waarom Werkt De Printer Niet?
Waarom Werkt De Printer Niet?

Video: Waarom Werkt De Printer Niet?

Video: Waarom Werkt De Printer Niet?
Video: How to Fix All Printer Printing Issues In Windows PC (Easy) 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig is een kantoor niet meer voor te stellen zonder moderne apparatuur. Maar de waarde van kantoorapparatuur kan pas ten volle worden gewaardeerd als deze niet functioneert. Hierdoor kan de printer om verschillende redenen defect raken.

Waarom werkt de printer niet?
Waarom werkt de printer niet?

instructies:

Stap 1

Er is geen fysieke verbinding tot stand gebracht. Zorg ervoor dat de printer is aangesloten op een stopcontact en is aangesloten op de computer en dat er geen breuken in de kabels zijn. Veel printers hebben een aan/uit-knop op de behuizing. Zorg ervoor dat deze ingedrukt is - wanneer de printer aan staat, gaat het indicatielampje branden.

Stap 2

Het systeem herkent de hardware niet. Om de printer te laten werken, moet de juiste software op de computer zijn geïnstalleerd. In de regel wordt de driver bij de printer geleverd. Als de installatieschijf ontbreekt, downloadt u het stuurprogramma van internet vanaf de officiële website van de fabrikant van het apparaat.

Stap 3

Start de wizard Printer toevoegen. Roep hiervoor het "Configuratiescherm" op via het menu "Start". Selecteer in de categorie "Printers en andere hardware" de taak "Een printer toevoegen" of klik op het pictogram "Printers en faxapparaten" en selecteer deze taak aan de linkerkant van het venster. Volg de instructies van de installateur. Als het het printermodel en de bijbehorende driver niet automatisch herkent, geef dan zelf de benodigde informatie door.

Stap 4

Het afdrukken is gepauzeerd of vertraagd. Als de printer is aangesloten, "ziet" het systeem deze, maar documenten worden niet afgedrukt, controleer de printerinstellingen. Open vanuit het menu Start de map Printers en faxapparaten. Verplaats de cursor naar het printerpictogram en klik er met de rechtermuisknop op.

Stap 5

Controleer het item op de derde regel van het vervolgkeuzemenu. Als de uitvoer van documenten voor afdrukken is onderbroken, bevat de regel het commando "Afdrukken hervatten" - klik erop met de linkermuisknop. Als het afdrukken is vertraagd, klikt u op de regel "Printer online gebruiken" (vijfde regel van het vervolgkeuzemenu).

Stap 6

Als de instelling niet de oorzaak van het probleem is, controleer dan of er papier in de lade zit. Als een document in de printer is vastgelopen, opent u het deksel van de behuizing en verwijdert u het vel voorzichtig. Controleer of de cartridge vol is. Neem contact op met een servicemonteur als het probleem niet is opgelost.

Aanbevolen: