Wat Is Renderen?

Inhoudsopgave:

Wat Is Renderen?
Wat Is Renderen?

Video: Wat Is Renderen?

Video: Wat Is Renderen?
Video: Introduction to rendering | Rendering | Computer animation | Khan Academy 2024, Maart
Anonim

Rendering is een term uit computergraphics, het is vanuit het Engels vertaald als "visualisatie". In 3D-graphics wordt visualisatie begrepen als het proces van het vormen van een afbeelding uit een model dat in een computerprogramma is gemaakt.

Wat is renderen?
Wat is renderen?

Weergavetypen Re

Een model is in dit geval een lay-out of project dat is gemaakt door een ontwerper of programmeur. Het wordt beschreven met behulp van een datastructuur, programmeertaal of grafische hulpmiddelen. In de regel bevat het model een beschrijving van de geometrie van het object, de verlichting, de substantie waaruit de objecten zijn samengesteld, en meer.

Rendering wordt gebruikt bij het maken van entertainmentmateriaal, bijvoorbeeld voor animatiefilms, ontwerpmodellen, prototypes en meer. In dit geval wordt het model gemaakt in speciale programma's en worden alle parameters bepaald door de auteur.

Een ander toepassingsgebied van rendering is de visualisatie van de verkregen data, bijvoorbeeld in wetenschappelijk onderzoek. Bijna alle ruimtebeelden worden gerenderd. Het beeld wordt verkregen in de vorm van elektromagnetische golven door een ruimtelichaam te scannen, en om hier een beeld van te krijgen, moeten de gegevens worden weergegeven.

Soms, als u het woord 'rendering' in een functiebeschrijving tegenkomt, betekent dit woord de mogelijkheid om 3D-grafische objecten te maken. Bovendien moet u objecten "from scratch" maken, ondanks het feit dat rendering de allerlaatste stap in dit proces is.

3D-rendering

Aangezien renderen in de overgrote meerderheid van de gevallen precies 3D-afbeeldingen betekent, is het nuttig om dit aspect nader te bekijken. Omdat dit woord vaak wordt gebruikt, is het al een integraal onderdeel geworden van het professionele vocabulaire, daarom werd het werkwoord "renderen" gevormd, dat verandert volgens alle regels van de Russische taal.

3D-rendering is een van de belangrijkste onderdelen van computergraphics. U kunt het mooiste 3D-model maken, maar totdat het wordt weergegeven, kan niemand de schoonheid of functionaliteit ervan waarderen.

Afhankelijk van het doel waarvoor u 3D-rendering nodig heeft, is deze onderverdeeld in de volgende typen.

- Pre-rendering - weergave van lage kwaliteit. Het is nodig voor een voorbeeld bij het maken van een omvangrijk model. In grafische pakketten vindt het maken van een object meestal plaats in de pre-renderingmodus, dat wil zeggen dat u altijd ongeveer kunt zien wat het resultaat zal zijn.

- Definitieve weergave - het onderscheidt zich door zorgvuldige weergave en uitwerking van alle details. Het kost veel tijd voor complexe modellen en ook een aanzienlijk deel van de computerbronnen.

- Rendering in realtime - gebruikt in computerspelletjes en stimulerende middelen. Om het zo efficiënt en efficiënt mogelijk te laten verlopen, wordt vaak gebruik gemaakt van 3D-versnellers.

3D-modellen worden meestal weergegeven door 3D-ontwerpers met behulp van speciale grafische editors zoals 3Ds Max, Maya, Cinema 4D, Blender en anderen.

Aanbevolen: