Hoe Maak Je Een Poort Aan?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Poort Aan?
Hoe Maak Je Een Poort Aan?

Video: Hoe Maak Je Een Poort Aan?

Video: Hoe Maak Je Een Poort Aan?
Video: Redstone-poort bouwen in Minecraft (Dit is een tutorial) 2024, April
Anonim

Een computerpoort is een systeembron die door het besturingssysteem is toegewezen aan een netwerktoepassing. Poorten kunnen niet worden gemaakt, omdat het besturingssysteem dit automatisch doet, maar u kunt ze openen, sluiten en controleren welke programma's ermee werken.

Hoe maak je een poort aan?
Hoe maak je een poort aan?

instructies:

Stap 1

Poortcontrole in het Windows-besturingssysteem is een voorwaarde voor veilig netwerken. Om ze te controleren, maakt u verbinding met internet, typt u netstat –aon op de opdrachtregel en drukt u op Enter. U ziet een lijst met huidige netwerkverbindingen met interne en externe ip-adressen, gebruikte poorten, verbindingsstatus en proces-ID-nummers.

Stap 2

Start uw internetbrowser en typ opnieuw netstat –aon op de opdrachtregel. Vergelijk de nieuwe tabel met de vorige - u zult zien dat na het starten van de browser nieuwe regels verschijnen. Er zijn met name nieuwe poorten geopend, deze worden aangegeven in de kolom "Lokaal adres" na de dubbele punt in de adresregels. Deze poorten openden de besturingssysteemservices en de actieve browser. De laatste kolom van de tabel bevat de proces-ID's - PID's. Met hun hulp kun je erachter komen welk programma een bepaalde poort opent.

Stap 3

Typ takenlijst in hetzelfde opdrachtregelvenster. U ziet een lijst met lopende processen. De eerste kolom - "Image name" - bevat de namen van de lopende processen. De tweede bevat proces-ID's. Zoek in de vorige tabel naar de PID van het proces dat de nieuwe poort heeft geopend en zoek die ID op in de procestabel. Links daarvan, in de eerste kolom, ziet u de naam van het proces waarin u geïnteresseerd bent. Wil je er meer over weten, voer het dan in in de zoekmachine, dan ontvang je alle benodigde informatie.

Stap 4

Heeft een hacker de mogelijkheid om via open poorten verbinding te maken met uw computer? Ja, als de programma's en services die op deze poorten "hangen" kwetsbaarheden hebben. Door programma's en OS-bestanden regelmatig bij te werken, voorkomt u ongeoorloofde toegang tot uw computer.

Stap 5

Zorg ervoor dat u een firewall (firewall, firewall) gebruikt om poorten te beheren. Veel Trojaanse paarden, die op een computer zijn gekomen en de nodige informatie hebben verzameld, proberen een poort te openen en de informatie naar de hacker te sturen. De firewall zal de geopende poort opmerken en de verbinding onmiddellijk blokkeren, waardoor u een gepast bericht krijgt.

Aanbevolen: