De Functie Voor Grammaticacorrectie Inschakelen

Inhoudsopgave:

De Functie Voor Grammaticacorrectie Inschakelen
De Functie Voor Grammaticacorrectie Inschakelen

Video: De Functie Voor Grammaticacorrectie Inschakelen

Video: De Functie Voor Grammaticacorrectie Inschakelen
Video: Grammatica controle activeren.wmv 2024, Mei
Anonim

Spellingcontrole wordt gebruikt in Microsoft Office-suites om het probleem van talrijke typefouten op te lossen, evenals spel- en interpunctiefouten die vaak optreden wanneer een persoon verschillende informatie invoert vanaf het toetsenbord. Tegelijkertijd helpt de spellingcontrole om fouten in de tekst visueel te signaleren, zodat de gebruiker deze kan corrigeren.

De functie voor grammaticacorrectie inschakelen
De functie voor grammaticacorrectie inschakelen

Spellingcontrole inschakelen

Om spellingcontrole in Microsoft Office in te schakelen, opent u het Word-softwareproduct met behulp van een snelkoppeling op uw bureaublad of het menu-item "Start" - "Alle programma's" - Microsoft Office - Microsoft Word. Klik op het tabblad Bestand (Microsoft Office 2013) of klik op de Office-knop (Microsoft Office-versies 2010 en 2007). Ga naar het gedeelte "Opties" en klik op "Spelling". Selecteer het menu Uitzonderingen en klik op het veld Huidige bestandsnaam. Verwijder vervolgens het vinkje uit het selectievakje naast "Spellingsfouten verbergen" en "grammaticale fouten verbergen".

Als u automatische spellingcontrole wilt inschakelen voor alle documenten die u opent in Microsoft Office, vinkt u in de sectie "Uitzonderingen" de optie "Alle nieuwe documenten" aan. Schakel de overeenkomstige selectievakjes "Verbergen" uit en sla de wijzigingen op door op de knop "OK" te klikken.

In PowerPoint kunt u de automatische spellingcontrole inschakelen via het vergelijkbare menu "Opties" - "Spelling en spelling". Haal het vinkje weg naast 'Spelfouten verbergen' en sla je wijzigingen op.

Werkmechanisme

Wanneer er een fout in de tekst optreedt, onderstreept Word deze met een rode, blauwe of groene lijn. De rode lijn wordt gebruikt om spelfouten op te lossen. Deficiënties in interpunctie worden aangegeven met een blauwe lijn en grammaticale fouten worden aangegeven met een groene kronkelige lijn. Klik met de rechtermuisknop op het onderstreepte woord of de onderstreepte zin om mogelijke spellingen en correcties te bekijken.

Als u de voorgestelde Word-optie accepteert, selecteert u deze door op het juiste menu-item te klikken. Word corrigeert automatisch de fout en verwijdert de onderstreping. Als u denkt dat er geen fout op deze plaats in de tekst staat en het woord correct is gespeld, kunt u de onderstreping negeren of op het contextmenu "Alles overslaan" klikken, dat ook beschikbaar is door op de rechtermuisknop te drukken.

AutoCorrectie

U kunt ook de functie AutoCorrectie activeren, die beschikbaar is in Office-programma's. Met deze parameter kunt u automatisch verkeerd gespelde woorden corrigeren in overeenstemming met een lijst die handmatig door de gebruiker is gemaakt. U kunt woorden toevoegen die spellingproblemen veroorzaken.

Om automatische vervanging in te schakelen, gaat u naar de sectie "Opties" - "Spelling" - "AutoCorrectie-opties". Vink het selectievakje 'Vervangen terwijl u typt' aan. Geef in het veld "Vervangen" de woorden of woordgroepen op die uw spelling bemoeilijken. Schrijf in de linkerkolom het verkeerd gespelde woord en schrijf in de rechterkolom de juiste spelling. Nadat u voldoende woorden en zinnen hebt toegevoegd, klikt u op "OK" en slaat u de wijzigingen op.

Aanbevolen: