Ondersteuning Voor Virtualisatie Inschakelen

Inhoudsopgave:

Ondersteuning Voor Virtualisatie Inschakelen
Ondersteuning Voor Virtualisatie Inschakelen

Video: Ondersteuning Voor Virtualisatie Inschakelen

Video: Ondersteuning Voor Virtualisatie Inschakelen
Video: How to enable Virtualization (VT-x) in Bios Windows 10 *** NEW *** 2024, Mei
Anonim

Virtualisatie op moderne computers is onderverdeeld in software en hardware, ondersteund door Intel-processors - VT-x-technologie en AMD-processors - AMD-v-technologie. Het inschakelen van hardwarevirtualisatie is vereist bij het gebruik van bepaalde gastbesturingssystemen of het gebruik van 64-bits besturingssystemen, en in bepaalde computermodellen (Samsung, Acer) is virtualisatie een vooraf geïnstalleerde systeemfunctie.

Ondersteuning voor virtualisatie inschakelen
Ondersteuning voor virtualisatie inschakelen

instructies:

Stap 1

Download en installeer het gespecialiseerde Intel Processor Identification Utility - Windows-versie om te bepalen of de processor van uw computer virtualisatie kan ondersteunen.

Stap 2

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's" om de tool te starten.

Stap 3

Specificeer de geïnstalleerde applicatie en ga naar het tabblad "CPU-technologie" van het geopende programmadialoogvenster.

Stap 4

Bepaal de virtualisatie-ondersteuningsoptie voor de processor die u gebruikt in de Enhanced Intel Processor Technology Support-groep en start uw computer opnieuw op om ondersteuning in te schakelen.

Stap 5

Gebruik de F2-functietoets om het opstartmenu van een Panasonic-computer te openen en ga naar het BIOS Advanced Settings-menu (voor Panasonic-computers).

Stap 6

Definieer de optie Intel Virtualization Technology en selecteer Inschakelen.

Stap 7

Verlaat het setup-hulpprogramma door op de F10-functietoets te drukken en bevestig de geselecteerde wijzigingen met Ja.

Stap 8

Sluit het hulpprogramma voor BIOS-instellingen af door op de functietoets Enter te drukken (voor Panasonic-computers).

Stap 9

Gebruik de blauwe ThinkVantage-toets van de Lenovo ThinkPad-computer nadat u de computer hebt aangezet om het menu met opstartinstellingen te openen en druk op de functietoets F1 om het dialoogvenster met BIOS-instellingen te openen.

Stap 10

Navigeer naar Config met behulp van de pijltoetsen en vouw het geselecteerde knooppunt uit door op de softkey Enter te drukken.

Stap 11

Selecteer "Processor" (CPU) en bevestig uw keuze door op de Enter-toets te drukken.

Stap 12

Vouw de optie Intel Virtualization Technology uit door op Enter te drukken en selecteer de opdracht Inschakelen.

Stap 13

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de Enter-toets te drukken en herhaal door op dezelfde toets te drukken om door te gaan met de bewerking.

Stap 14

Pas de geselecteerde wijzigingen toe door op de F10-functietoets te drukken en bevestig uw keuze met de optie Ja in het geopende systeemverzoekvenster.

Stap 15

Koppel de computer los van de stroombron en zet hem weer aan.

Aanbevolen: