Hoe Land En Stad Per Ip . Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Land En Stad Per Ip . Te Bepalen
Hoe Land En Stad Per Ip . Te Bepalen

Video: Hoe Land En Stad Per Ip . Te Bepalen

Video: Hoe Land En Stad Per Ip . Te Bepalen
Video: Tips on managing EU funded projects 2024, Mei
Anonim

Elke computer of elk ander apparaat dat is verbonden met internet of lokaal netwerk heeft zijn eigen IP-adres. Het bestaat uit vier getallen gescheiden door punten. Als u deze combinatie kent, kunt u het land en de stad bepalen waar het apparaat zich bevindt.

Hoe land en stad per ip. te bepalen
Hoe land en stad per ip. te bepalen

instructies:

Stap 1

U kunt het IP-adres van een apparaat controleren met behulp van een speciale vorm van het TCP-netwerkprotocol. Om dit te doen, voert u een whois-query in een van de zoekmachines in en gaat u vervolgens naar de juiste site. Bekijk de gratis en gevestigde bronnen die hieronder zijn gelinkt.

Stap 2

Zoek de sectie IP-controle op de geselecteerde site en voer het juiste adres in de queryreeks in. Na een tijdje zal de service zoekresultaten weergeven, en afhankelijk van de kenmerken van een bepaalde bron, zal het antwoord kort of gedetailleerd zijn. Sommige sites tonen bijvoorbeeld alleen het land en de regio, terwijl andere u ook de stad en zelfs het gedetailleerde adres van de locatie van het apparaat dat u zoekt, laten zien.

Stap 3

Kijk eens naar de andere gegevens die het Whois-zoekprotocol u zal geven. Meestal wordt de locatie van het apparaat bepaald op basis van de beschikbare informatie over de provider waarmee de persoon of organisatie is verbonden. Sommige bronnen tonen alleen de naam van de provider als basisinformatie. Als u dit weet, kunt u eenvoudig de bijbehorende stad bepalen met behulp van zoekmachines.

Stap 4

Gebruik een van de programma's om het land en de stad te bepalen van het apparaat dat via IP op het netwerk is aangesloten, bijvoorbeeld Free IP Scanner, Free Port Scanner, Advanced IP Scanner, enz. Meestal zijn ze gratis en nemen ze niet veel ruimte in beslag op uw computer. Dankzij hen kunt u snel de informatie vinden die u nodig hebt zonder dat u naar gespecialiseerde sites op internet hoeft te zoeken.

Aanbevolen: