Hoe Inhoud Uit Te Lijnen

Inhoudsopgave:

Hoe Inhoud Uit Te Lijnen
Hoe Inhoud Uit Te Lijnen

Video: Hoe Inhoud Uit Te Lijnen

Video: Hoe Inhoud Uit Te Lijnen
Video: Onderhoudstip - Uitlijnen 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn er verschillende standaardopties voor het uitlijnen van inhoud in een teksteditor. Als u ze kent, kunt u zelfs de meest complexe tekst opmaken - een rode lijn instellen, uitsteeksels in de vorm van opsommingstekens of een genummerde lijst, inhoudsgrenzen instellen. Na verwerking is uw tekst goed leesbaar voor de lezers.

Hoe inhoud uit te lijnen
Hoe inhoud uit te lijnen

Noodzakelijk

Werkbalk voor tekstopmaak, sectie "Alinea"

instructies:

Stap 1

Open uw tekstdocument in de Word-editor. Selecteer met de muis het deel van de tekst dat u wilt bewerken. Voer in het menu "Formaat" de opdracht "Alinea" uit. Zoek in het nieuwe venster dat wordt geopend het bovenste vak "Uitlijning". Gebruik vervolgens de pijl om de positie in te stellen - "langs de linkerrand", "in het midden", "langs de rechterrand" of "in de breedte". Stel ook in het aangrenzende veld de niveaus in waarop deze functie wordt toegepast.

Stap 2

Voor snelle uitlijning kunt u de opmaakwerkbalk gebruiken, aangezien u de inhoud daar kunt uitlijnen met behulp van knoppen die vergelijkbaar zijn met de opdrachten in het gedeelte "Alinea". Als je een rode lijn nodig hebt, ga dan naar het middelste veld "Inspringen". En als het belangrijk voor je is om uitsteeksels te maken, gebruik dan de commando's "Lijst met opsommingstekens" en "Genummerde lijst" die in de werkbalk staan.

Stap 3

Naast de werkbalk voor visuele opmaak bevat het servicevenster van de editor meetlinialen met bewegende schuifregelaars. Ze bevinden zich aan de randen van een tekstdocument en voeren dezelfde functies van inspringen en uitpuilen uit. Verplaats ze gewoon naar de gewenste positie.

Aanbevolen: