De Breedte Van Een Tabelkolom Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Breedte Van Een Tabelkolom Wijzigen
De Breedte Van Een Tabelkolom Wijzigen

Video: De Breedte Van Een Tabelkolom Wijzigen

Video: De Breedte Van Een Tabelkolom Wijzigen
Video: MS Word tabellen kolombreedte en rijhoogte aanpassen 2024, Mei
Anonim

Het wijzigen van de kolombreedte van een tabel die is gemaakt in Excel, dat deel uitmaakt van de Microsoft Office-suite, is een van de meest gebruikte procedures voor het bewerken van documenten. Als zodanig is het een standaardfunctie van het programma en is er geen extra software van derden vereist. Deze bewerking kan zowel met de muis als met behulp van verschillende menu-items van de servicewerkbalk worden uitgevoerd.

De breedte van een tabelkolom wijzigen
De breedte van een tabelkolom wijzigen

instructies:

Stap 1

Klik op "Start" om het hoofdmenu van het besturingssysteem te openen. Ga naar het item "Alle programma's".

Stap 2

Vouw Microsoft Office uit en start Excel.

Stap 3

Open de tabel die u wilt bewerken. Om de weergave-opties voor een enkele kolom te wijzigen, sleept u de rechterrand van de gewenste kolomkop naar de gewenste breedte.

Stap 4

Selecteer meerdere kolommen waarvan u het formaat wilt wijzigen. Sleep de rechter kopregel van een van beide naar de gewenste positie. Om de hele tabel te bewerken, gebruikt u de optie Alles selecteren en sleept u de grenslijn van een willekeurige kolom naar de gewenste breedte.

Stap 5

Dubbelklik op de rechterrand van de geselecteerde kolom om de gewenste waarde in te voeren. Om de parameters van alle kolommen te wijzigen, gebruikt u opnieuw de optie "Alles selecteren" van de bewerkte tabel.

Stap 6

Selecteer de kolom die moet worden gewijzigd volgens de opgegeven breedte en open het menu Opmaak in de bovenste werkbalk van het Excel-venster.

Stap 7

Selecteer Kolom en kies Breedte.

Stap 8

Selecteer een willekeurige cel in de kolom die is geselecteerd als een steekproefbreedte en kopieer deze door op de knop "Kopiëren" in de werkbalk van het Office-toepassingsvenster te klikken.

Stap 9

Selecteer de kolom waarvan u het formaat wilt wijzigen om het patroon toe te passen. Om de geselecteerde parameter te bewerken zodat deze overeenkomt met een andere kolom, vouwt u het menu Bewerken in het bovenste deelvenster uit en selecteert u Plakken speciaal. Gebruik de optie Kolombreedte.

Stap 10

Roep het contextmenu van een willekeurig blad op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Alle bladen selecteren" om de standaard kolombreedteparameter van de tabel te wijzigen.

Stap 11

Vouw het menu Opmaak uit en kies de opdracht Kolom.

Stap 12

Specificeer het item "Standaardbreedte" en voer de gewenste waarde in het bijbehorende veld in.

Aanbevolen: