Muziek Op Uw Computer Zetten Wanneer U Deze Aanzet

Inhoudsopgave:

Muziek Op Uw Computer Zetten Wanneer U Deze Aanzet
Muziek Op Uw Computer Zetten Wanneer U Deze Aanzet

Video: Muziek Op Uw Computer Zetten Wanneer U Deze Aanzet

Video: Muziek Op Uw Computer Zetten Wanneer U Deze Aanzet
Video: How to make your computer play music when you turn it on 2024, Mei
Anonim

Bijna elke gebruiker van Windows-besturingssystemen is bekend met systeemgeluiden en muziek die wordt afgespeeld wanneer het welkomstscherm verschijnt. Natuurlijk zag je dezelfde dingen van je vrienden of kennissen die je van jezelf ziet, maar de muziek bij het laden van de desktop kan anders zijn. U kunt deze conversie uitvoeren bij het bewerken van de systeeminstellingen.

Muziek op uw computer zetten wanneer u deze aanzet
Muziek op uw computer zetten wanneer u deze aanzet

Het is nodig

besturingssysteem van de Windows-familie

instructies:

Stap 1

Maak een wav-bestand met muziek dat moet worden afgespeeld wanneer de computer wordt aangezet. Het kan zijn dat er op dit moment geen geschikt wav-bestand beschikbaar is. In dit geval kunt u geluidsbestanden downloaden die zijn geoptimaliseerd voor gebruik in geluidsschema's van het besturingssysteem van internet. Als alternatief kunt u het programma Sound Forge gebruiken, waarmee u alle bekende mp3-bestanden naar wav-formaat kunt converteren. Nadat u dit programma hebt geïnstalleerd, klikt u op het bovenste menu Bestand, in de lijst die wordt geopend, selecteert u het item Openen. Selecteer een mp3-bestand dat u wilt horen wanneer u uw computer opstart en klik op de knop "Openen". Nadat u het bestand in het programmavenster hebt geladen, kunt u het inkorten, omdat het luisteren naar twee of drie minuten van een nummer bij het opstarten van de computer wordt al snel saai. Nu blijft het om het resulterende bestand op te slaan door op de toetsencombinatie Ctrl + S te drukken.

Stap 2

Om de standaardgeluiden te wijzigen, moet u de instellingen van het audiocircuit aanpassen. Om dit te doen, klikt u op het menu "Start", in de lijst die wordt geopend, selecteert u "Configuratiescherm". Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Geluiden en audioapparaten" (voor Windows XP).

Stap 3

Ga in de applet Geluiden en audioapparaten naar het tabblad Geluiden. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de actie waarvoor het geluidssignaal wordt gewijzigd. Als u bijvoorbeeld muziek wilt vervangen bij het laden van het besturingssysteem, selecteert u het item "Windows starten" en klikt u op de knop "Bladeren". Selecteer in het geopende venster een eerder voorbereid geluidsbestand in het wav-formaat.

Stap 4

In het Windows 7-besturingssysteem bevindt de applet voor audioapparaten zich op een andere locatie: open het menu Start, klik in de lijst die wordt geopend op Configuratiescherm en selecteer het gedeelte Hardware en geluiden. Klik in het geopende venster op de link "Systeemgeluiden wijzigen".

Aanbevolen: