Hoe Automatisch Herstarten Van Het Systeem Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Automatisch Herstarten Van Het Systeem Uit Te Schakelen
Hoe Automatisch Herstarten Van Het Systeem Uit Te Schakelen

Video: Hoe Automatisch Herstarten Van Het Systeem Uit Te Schakelen

Video: Hoe Automatisch Herstarten Van Het Systeem Uit Te Schakelen
Video: F1 2020 Tips | Hoe Handmatig Schakelen 2024, Mei
Anonim

Geen enkele gebruiker is immuun voor het verschijnen op de monitor van het zogenaamde "blue screen of death". Als het systeem crasht, start de computer opnieuw op en heeft de gebruiker niet altijd tijd om kennis te maken met de informatie over de fout zelf. De functie voor automatisch herstarten van het systeem kan worden uitgeschakeld.

Hoe automatisch herstarten van het systeem uit te schakelen
Hoe automatisch herstarten van het systeem uit te schakelen

instructies:

Stap 1

De component "Systeem" is verantwoordelijk voor de volgorde van acties die door het systeem worden uitgevoerd bij storingen. Het kan op verschillende manieren worden aangeroepen. Open "Configuratiescherm" in het menu "Start". Klik in de categorie Prestaties en onderhoud op het pictogram Systeem. Als het "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, is dit pictogram direct beschikbaar.

Stap 2

Een andere manier: ga naar "Desktop" en klik met de rechtermuisknop op het item "Deze computer". Selecteer het laatste item "Eigenschappen" in de vervolgkeuzelijst door erop te klikken met de linkermuisknop. Er wordt een nieuw dialoogvenster Systeemeigenschappen geopend.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Geavanceerd". Klik in de groep "Opstarten en herstellen" (onder aan het venster) op de knop "Opties". Deze actie zal een extra dialoogvenster "Opstarten en herstellen" openen.

Stap 4

Zoek de groep "Systeemfout" in het centrale deel van het venster en zorg ervoor dat de markering in het veld "Automatische herstart uitvoeren" niet is geselecteerd. Als de markering is ingesteld, verwijdert u deze door met de linkermuisknop op het veld te klikken.

Stap 5

Bovendien kunt u het vakje "Event naar het systeemlogboek schrijven" aanvinken, zodat u zich, indien nodig, vertrouwd kunt maken met de benodigde gegevens. Klik op de knop OK om het venster Opstarten en herstellen te sluiten, sluit het venster Systeemeigenschappen.

Stap 6

Om de gegevens in het gebeurtenislogboek te bekijken, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Selecteer in de categorie Prestaties en onderhoud het pictogram Beheer. Selecteer Event Viewer uit de beschikbare snelkoppelingen. Er wordt een nieuw venster geopend.

Stap 7

Selecteer in het linkerdeel van het venster de regel "Systeem" met de linkermuisknop, wacht tot de lijst met gebeurtenissen die in het logboek zijn vastgelegd, is gevormd. Om het bericht over deze of gene gebeurtenis te bekijken, dubbelklikt u met de linkermuisknop op de gewenste regel in het rechterdeel van het venster. U kunt ook met de rechtermuisknop op de gebeurtenis klikken en Eigenschappen selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: