Hoe Maak Je Een Montage

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Montage
Hoe Maak Je Een Montage

Video: Hoe Maak Je Een Montage

Video: Hoe Maak Je Een Montage
Video: Hoe maak je een montage op ps4 (tutorial) 2024, Mei
Anonim

Het bewerken van een videoclip is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. Om een clip op amateurniveau te bewerken, heb je alleen de bronvideo nodig en het programma waarin je deze gaat bewerken. Voor het bewerken kunt u professionele programma's gebruiken (bijvoorbeeld Adobe Premiere), maar deze vereisen specifieke kennis, dus om te beginnen is het voldoende om een eenvoudig programma te downloaden om clips te maken of helemaal niets te installeren en Windows Movie Maker te gebruiken ingebouwd in het systeem. Hoe gebruik ik het?

Hoe maak je een montage
Hoe maak je een montage

Het is nodig

Windows film bewerker

instructies:

Stap 1

Filmmaker openen. Laad de bronvideobestanden waarvan u de clip wilt bewerken in het geopende programma (functie "Video importeren"). Om een audiotrack aan een clip toe te voegen, selecteert u het gewenste audiobestand in een ondersteunde indeling en laadt u deze met behulp van de audio-import in de tijdlijn en plaatst u deze op een aparte audiotrack naast het storyboard. Samen met het nieuwe geluid kun je het originele geluid van de video behouden of uitschakelen.

Stap 2

Plaats uw videobestanden op het storyboardspoor. Voeg nieuwe frames toe rechts van de vorige en creëer zo een keten van frames. Bekijk elk frame kritisch - trim indien nodig onnodig, en profiteer ook van extra visuele effecten van overgangen tussen frames, prachtige verduistering en beeldmanifestaties, effecten van verouderde of zwart-witfilm, enzovoort.

Stap 3

Druk regelmatig op de afspeelknop om te zien wat je hebt gedaan en ga dan verder met het bewerken van de clip. Voeg titels toe in aparte frames aan het einde en een titel aan het begin (open hiervoor de sectie "Titels en titels maken").

Stap 4

Wanneer de clip klaar is, klikt u op de knop "Opslaan" en slaat u deze op in het gewenste formaat op uw computer.

Stap 5

Vergeet bij het maken van een clip ook niet de principes van correct bewerken. Wees niet bang om extra frames weg te snijden - alleen zorgvuldig geselecteerde momenten mogen in de clip aanwezig zijn, ter ondersteuning van de hoofdplot of de atmosferische lijn van de clip. Verleng de clip niet te lang - deze mag niet langer zijn dan vijf tot zeven minuten.

Aanbevolen: