De Samenvatting Van Een Bestand Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Samenvatting Van Een Bestand Wijzigen
De Samenvatting Van Een Bestand Wijzigen

Video: De Samenvatting Van Een Bestand Wijzigen

Video: De Samenvatting Van Een Bestand Wijzigen
Video: De naam wijzigen van een bestand en een map 2024, April
Anonim

De meeste bestanden geven bepaalde informatie vrij wanneer ze naar hun eigenschappen kijken. Met name de datum van aanmaak, het programma waarin ze zijn gemaakt, enz. Soms moet de gebruiker deze informatie volledig verwijderen of corrigeren.

De samenvatting van een bestand wijzigen
De samenvatting van een bestand wijzigen

instructies:

Stap 1

De mogelijkheid om informatie te bewerken is afhankelijk van het bestandstype. U hebt bijvoorbeeld een bestand in *.doc-indeling. Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Er wordt een venster geopend, in het tabblad "Samenvatting" wordt informatie over het bestand aangegeven. Sommige regels kunnen worden bewerkt, andere niet. U kunt bijvoorbeeld de naam van de auteur, de laatste wijzigingsdatum en het gebruikte type toepassing wijzigen. Als je tekst hebt getypt in Microsoft's Word-editor, dan kun je het type applicatie als volgt wijzigen: open het in Open Office, verander een paar tekens (dan kun je alles weer op zijn plaats zetten) en sla het op in *.doc-formaat. De samenvatting verandert in geen enkele vermelding van Microsoft Office.

Stap 2

Het is moeilijker om de samenvatting van een foto te wijzigen. U hebt bijvoorbeeld een foto in Photoshop verwerkt en u wilt niet dat de bestandsinformatie een vermelding van dat programma houdt. Om de samenvatting te wijzigen, heeft u het programma ExifCleaner nodig. Zoek het op internet, download het, open de afbeelding die erin moet worden verwerkt. Selecteer de regel ermee, gegevens over de foto verschijnen aan de rechterkant van het programmavenster. Klik op de knop Instellingen opschonen om de regels te markeren die moeten worden verwijderd. Klik vervolgens op Snel opschonen - alle geselecteerde gegevens worden verwijderd.

Stap 3

Als u niet alleen fotogegevens wilt verwijderen, maar ook wilt vervangen, gebruikt u het ASDSee-programma. Het heeft uitgebreide mogelijkheden om met afbeeldingen te werken en kan gegevens uit de samenvatting van het bestand wijzigen. U kunt de 30-dagenversie van het programma gratis downloaden:

Stap 4

Quick EXIF Editor is zeer krachtig in het bewerken van de samenvatting van afbeeldingsbestanden. Het enige nadeel is de onhandige interface. Download en installeer het programma, voer het uit. Er verschijnt een klein venster voor je. Klik op de knop Openen en selecteer het gewenste bestand. De vervolgkeuzelijst in het midden van het programma geeft de metadata weer.

Stap 5

Open de lijst, selecteer de gewenste regel (de gegevens kunnen helemaal onderaan staan, dus sleep de schuifregelaar). Bewerk vervolgens de gegevens in het veld Waarde en sla de wijzigingen op: klik op de knop Wijziging(en) vastleggen, klik in het nieuwe venster op de knop Opslaan. Deze applicatie kan het beste worden gebruikt in combinatie met het reeds genoemde ExifCleaner-programma. Kijk erin voor een volledige lijst van EXIF-metadata, zoek de regel die je nodig hebt en corrigeer (of verwijder) deze in de Quick EXIF Editor.

Stap 6

Soms is het nodig om de gegevens over de aanmaaktijd van het bestand te wijzigen. De eenvoudigste manier is deze: stel de tijd van het computersysteem in op de gewenste datum. Open het gewenste bestand en sla het op onder een andere naam - de ingestelde systeemtijd wordt toegevoegd aan het overzicht.

Aanbevolen: