Hoe De Inhoud Van De Samenvatting Te Ordenen

Inhoudsopgave:

Hoe De Inhoud Van De Samenvatting Te Ordenen
Hoe De Inhoud Van De Samenvatting Te Ordenen

Video: Hoe De Inhoud Van De Samenvatting Te Ordenen

Video: Hoe De Inhoud Van De Samenvatting Te Ordenen
Video: Basisstof 1 - Het ordenen van organismen (Thema 4 - Ordening) 2024, Mei
Anonim

Alle schoolkinderen en alle studenten schrijven van tijd tot tijd essays, die een integraal onderdeel van de studie vormen en de student in staat stellen een algemene kennis over een bepaald onderwerp schriftelijk aan te tonen. Bovendien toont de samenvatting het vermogen van de student om informatie te ordenen en te systematiseren, de doelen en doelstellingen van het werk te bepalen en met bronnen te werken, waarbij feiten van verschillende auteurs worden gecombineerd in één algemeen abstract werk. Om ervoor te zorgen dat het abstract aan alle noodzakelijke vereisten voldoet, moet u de regels kennen voor de voorbereiding ervan.

Hoe de inhoud van de samenvatting te ordenen
Hoe de inhoud van de samenvatting te ordenen

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst de structuur van uw samenvatting - deze moet bestaan uit een inhoudsopgave, een inleiding, een hoofdgedeelte bestaande uit hoofdstukken, een conclusie en een bibliografie. Als je in de tekst citaten gebruikt uit boeken die in de bibliografie zijn opgenomen, vermeld dan hun bronnen in de voetnoten onderaan de pagina's. In de lijst met referenties voor het werk van dit formaat volstaat het om 4 tot 12 bronnen aan te geven.

Stap 2

Het volume van het abstract mag niet groter zijn dan 15-20 A4-pagina's, exclusief de titelpagina, inhoudsopgave en bijlagen. Typ uw samenvatting in Times New Roman 14 puntsgrootte, met anderhalve regelafstand. Stel bij het afdrukken de standaardmarges in Microsoft Word in.

Stap 3

Na de titelpagina, die niet genummerd is, moet je samenvatting afwisselend de inhoudsopgave, inleiding, hoofdhoofdstukken en conclusie afwisselen. Het abstract eindigt met een literatuurlijst en zo nodig met bijlagen. Begin elk structureel element van de samenvatting op een nieuwe pagina en markeer de vetgedrukte kopjes. Het wordt aanbevolen om enkele bijzonder belangrijke tekstfragmenten cursief te maken.

Stap 4

In de inleiding, waarvan het volume 1-1, 5 pagina's is, markeert u het onderwerp van de samenvatting, beschrijft u het doel van uw werk, de belangrijkste betekenis en taken die u voor uzelf stelt. Ga dan verder met hoofdstukken, die verder kunnen worden onderverdeeld in paragrafen.

Stap 5

Sluit elk hoofdstuk af met een conclusie. Trek in het laatste deel van de samenvatting algemene conclusies en vat deze samen. Het volume moet gelijk zijn aan het toegediende volume.

Stap 6

Elke nieuwe gedachte begint met een rode lijn, die een alinea in het document aangeeft. Lijn de algemene tekst uit met het midden van de pagina. Vergeet niet de pagina's van het abstract te nummeren - de nummering kan zowel in de hoek als in het midden van de boven- of onderkant van de pagina worden geplaatst. Nummer figuren en tabellen als u bijlagen bij het abstract heeft.

Stap 7

De exacte regels voor het opstellen van abstracts verschillen vaak in verschillende onderwijsinstellingen, daarom wordt aanbevolen om ze in elk specifiek geval te verduidelijken. Bekijk de handleiding voor het ontwerpen van abstracts en soortgelijke werken die beschikbaar zijn op uw universiteit.

Aanbevolen: