Een Object Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Object Verwijderen In Photoshop
Een Object Verwijderen In Photoshop

Video: Een Object Verwijderen In Photoshop

Video: Een Object Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Een onderwerp dat per ongeluk in beeld wordt gevangen, kan de indruk van een goede opname verpesten. Er zijn echter een aantal manieren om dergelijke items van een foto te verwijderen met Photoshop.

Een object verwijderen in Photoshop
Een object verwijderen in Photoshop

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Een van de meest voor de hand liggende manieren om ongewenste objecten uit een afbeelding te verwijderen, is door de afbeelding bij te snijden. Als u de afbeelding niet op de oorspronkelijke grootte wilt houden en het onderwerp dat u wilt verwijderen zich dicht bij de rand van de foto bevindt, laadt u de afbeelding in Photoshop en schakelt u het gereedschap Bijsnijden in.

Stap 2

Rek de randen van het gereedschapsframe uit zodat het verwijderde object zich volledig in het gearceerde gebied bevindt. Als u niet het hele gedeelte van de afbeelding met het ongewenste onderwerp kunt bijsnijden zonder de foto te beschadigen, verwijdert u het gedeelte van het onderwerp. Dit vermindert de tijd die nodig is om de afbeelding te verwerken met andere tools van de grafische editor.

Stap 3

Een object op een effen achtergrond zonder kleine details kan worden afgedekt met een gekopieerd fragment van de afbeelding. Schakel hiervoor de Lasso-tool in en schets een deel van de foto dat geschikt is om een onnodig onderwerp geheel of gedeeltelijk te bedekken. Nadat u de selectielijn hebt gesloten, gebruikt u de combinatie Ctrl + J om het gebied naar een nieuwe laag te kopiëren en de resulterende patch te verplaatsen met het gereedschap Verplaatsen zodat het het verwijderde object bedekt.

Stap 4

Wis de randen van de gekopieerde achtergrond met het gummetje met een lagere hardheidswaarde. Op deze manier vervaagt u de randen van de overlay-laag en krijgt u een vloeiende overgang tussen deze en de onderliggende afbeelding.

Stap 5

Als er niet genoeg vrije achtergrond is om een ongewenst onderwerp in de afbeelding te maskeren, kunt u hetzelfde fragment meerdere keren kopiëren. Nadat u de schaal van het bekijken van de bewerkte afbeelding hebt verminderd, moet u de nauwkeurigheid van het uitgevoerde werk evalueren.

Stap 6

Voor het verwijderen van kleine objecten van een effen achtergrond is het gereedschap Patch een goede keuze. Om ermee te werken, kopieert u de originele foto naar een nieuwe laag, schakelt u de optie Bron in het paneel onder het hoofdmenu in en schetst u een fragment van de achtergrond dat groter is dan de grootte van het verwijderde object. Schakel over naar de optie Bestemming en verplaats de geselecteerde patch over het object. De randen van het deel van de afbeelding waarmee u het object hebt bedekt dat van de afbeelding is verwijderd, veranderen van helderheid in overeenstemming met de helderheid van de beeldpixels die eronder liggen.

Stap 7

Als u het onderwerp niet volledig van de foto kunt verwijderen, gebruikt u het gereedschap Kloonstempel. Om de aanpassing op een aparte laag te plaatsen, maakt u deze laag met de combinatie Ctrl + Shift + N en schakelt u de optie Alle lagen samplen in de gereedschapsinstellingen in.

Stap 8

Geef de locatie op de afbeelding op die als bron voor het kopiëren zal dienen. Om dit te doen, klikt u op een geschikt gebied van de foto met Alt. Verplaats de cursor naar het te verwijderen object en begin met schilderen door Alt los te laten. Als het onderwerp een schaduw werpt, verwijder deze dan ook van de foto.

Stap 9

Gebruik de optie Opslaan als van het menu Bestand om de foto op te slaan zonder onnodige items.

Aanbevolen: