Hoe Het Windows XP-systeem Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows XP-systeem Bij Te Werken
Hoe Het Windows XP-systeem Bij Te Werken

Video: Hoe Het Windows XP-systeem Bij Te Werken

Video: Windows XP - Remote Desktop 2022, November
Anonim

Windows XP werd in de herfst van 2001 door Microsoft uitgebracht en is sindsdien regelmatig bijgewerkt met een groot aantal kleine patches. Grote verbeteringen aan de code zijn verzameld in grote blokken (servicepacks), die de komende zeven jaar drie keer zijn gepubliceerd. Hoewel de algemene ondersteuning voor dit besturingssysteem begin 2011 eindigde, is het nog steeds mogelijk om updates te installeren - de vereiste bestanden kunnen nog steeds worden gedownload van de servers van Microsoft.

Hoe het Windows XP-systeem bij te werken
Hoe het Windows XP-systeem bij te werken

instructies:

Stap 1

Om de nieuwste update (SP3) van Windows XP te installeren, moet een van de vorige, SP1a of SP2, al in het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Bepaal welke van deze pakketten op uw computer wordt gebruikt. Om dit te doen, selecteert u eerst de opdracht Uitvoeren in het hoofdmenu of drukt u op de toetscombinatie Win + R - hierdoor wordt het dialoogvenster voor het starten van het programma op het scherm weergegeven. Het kan op twee manieren worden gebruikt.

Stap 2

Eerste manier: typ winver en druk op Enter. Er verschijnt een dialoogvenster met informatie over het systeem op het scherm, inclusief het versienummer van het servicepack dat wordt gebruikt.

Stap 3

Tweede manier: voer sysdm.cpl in en druk op Enter. Zoek op het tabblad "Algemeen" van het onderdeel dat wordt geopend de regel onder het opschrift "Systeem" - naast het specificeren van de OS-versie moet deze informatie bevatten over de versie van het servicepack.

Stap 4

Let op hetzelfde tabblad op het volgende: als de tekst van de OS-naam de aanduiding x64 bevat, heeft de computer een 64-bits versie van Windows XP. Microsoft heeft geen derde servicepack voor deze versie gemaakt, dus er zijn er maar twee voor u beschikbaar.

Stap 5

Als u weet welk servicepack u moet installeren, gaat u naar de overeenkomstige pagina van de Microsoft-server en downloadt u het installatiebestand - directe links vindt u hieronder. Bestanden hebben verschillende gewichten (SP1a - 2 MB, SP2 - 260 MB, SP3 - 303 MB), dus dit proces zal een andere hoeveelheid tijd in beslag nemen. Houd hier rekening mee wanneer u in het downloaddialoogvenster kiest om het bestand op te slaan voor later gebruik of om het installatieproces onmiddellijk te starten nadat het downloaden is voltooid.

Stap 6

Het activeren van het updatebestand start een wizard voor dit proces - volg de instructies die op het scherm verschijnen. Nadat de installatie is voltooid, moet de computer opnieuw worden opgestart om het besturingssysteem in de bijgewerkte versie te starten.

Stap 7

Herhaal de laatste twee stappen achtereenvolgens voor elk servicepack dat u installeert.

Populair per onderwerp