Een Presentatie Ontwerpen

Inhoudsopgave:

Een Presentatie Ontwerpen
Een Presentatie Ontwerpen

Video: Een Presentatie Ontwerpen

Video: Een Presentatie Ontwerpen
Video: Hoe geef ik een goede presentatie of spreekbeurt? 2024, Mei
Anonim

Als u wilt dat uw zakelijke project, wetenschappelijk werk en zelfs felicitaties aan de held van de dag worden herinnerd, er interessant uitzag en respect wekte, neem dan gerust het presentatieontwerp op zich. Storytelling is natuurlijk ook van groot belang, maar visuele waarneming is altijd een groot pluspunt. Hoe ontwerp je een presentatie? Er is maar één antwoord - competent.

Een presentatie ontwerpen
Een presentatie ontwerpen

instructies:

Stap 1

Gebruik een consistente kleurstijl voor uw presentatie. En als u voor vrienden en familieleden de achtergrond roze, rood of felblauw kunt maken, wordt het voor zakelijke presentaties aanbevolen om gedempte tonen te gebruiken die niet afleiden van de hoofdtekst en afbeeldingen - groen, beige, kalm geel.

Stap 2

De lay-out en het ontwerp van de dia's moeten ook consistent zijn. Als je al hebt besloten dat de tekst onderaan en bovenaan de afbeeldingen staat, volg dan dit principe tot het einde van de presentatie. Als u tekst over de dia verspreidt, ontstaan er rimpelingen in de ogen en neemt de interesse in uw presentatie af.

Stap 3

Probeer het tekstformaat ook consistent te houden in uw presentatie. Zoals ervaren ontwerpers en grafisch ontwerpers zeggen, is er geen beter lettertype dan Times New Roman. Het is de moeite waard om naar te luisteren. De lettergrootte en spatiëring moeten ook hetzelfde zijn. Laat u niet meeslepen door cursief, tenzij dit natuurlijk een felicitatie is voor uw grootmoeder met een jubileum.

Stap 4

Overlaad de slides niet met tekst, want dat zeg je allemaal in je speech. Op de dia's moeten alleen scripties worden weergegeven - de belangrijkste punten uit de toespraak die de luisteraar moet onthouden, definities, belangrijke componenten van uw project.

Stap 5

Maar de aanwezigheid van afbeeldingen, diagrammen en diagrammen wordt aangemoedigd. Natuurlijk zullen vijf foto's op de dia er niet goed uitzien, maar om het belangrijkste te illustreren is je plicht. Afbeeldingen moeten de tekst aanvullen, helderder en toegankelijker maken, maar mogen er op geen enkele manier mee interfereren. En laat je niet meeslepen door geanimeerde afbeeldingen. Het is mooi, maar te veel bewegende beelden zullen je presentatie niet opvrolijken.

Stap 6

U kunt een achtergrondgeluid invoegen, de belangrijkste voorwaarde hierbij is dat de melodie kalm, onopvallend, licht, stil is.

Aanbevolen: