Hoe Een Systeem Te Ontwerpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Systeem Te Ontwerpen?
Hoe Een Systeem Te Ontwerpen?

Video: Hoe Een Systeem Te Ontwerpen?

Video: Hoe Een Systeem Te Ontwerpen?
Video: Het ontwerpen van een PV-systeem met de SolarEdge Designer. 2024, Mei
Anonim

Elk jaar creëert de software-industrie veel producten - van kleine kantoortoepassingen tot enorme complexen en geautomatiseerde informatieverwerkingssystemen. En als een klein hulpprogramma door één programmeur kan worden geschreven zonder voorafgaande voorbereiding, dan wordt het maken van grote systemen voorafgegaan door de ontwerpfase.

Hoe een systeem te ontwerpen?
Hoe een systeem te ontwerpen?

Noodzakelijk

technische opdracht voor ontwerp

instructies:

Stap 1

Voer de primaire ontleding uit door de subsystemen te markeren. Onderzoek de referentievoorwaarden. Identificeer en analyseer de lijst met taken die het systeem moet oplossen. Groepeer taken op functie. Houd rekening met de soorten en kenmerken van de gegevens die door het systeem moeten worden verwerkt. Maak een lijst van subsystemen, markeer ze op basis van hun functionele doel en soorten informatie die worden verwerkt (subsysteem voor gegevensopslag, subsysteem voor het afdrukken van documenten, enz.).

Stap 2

Specificeer de functionaliteit en kenmerken van de specifieke subsystemen. Beschrijf hun doel, maak lijsten van de acties die ze uitvoeren. Tijdens het ontwerpproces in deze fase is het zinvol om grondig onderzoek te doen naar de markt voor kant-en-klare oplossingen. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld handig om het informatieopslagsubsysteem te implementeren op basis van krachtige DBMS, en het gegevensverwerkingssubsysteem, dat verantwoordelijk is voor de implementatie van bedrijfslogica, op basis van bestaande applicatieservers. Het gebruik van kant-en-klare producten is meestal winstgevender dan het in eigen huis implementeren van de benodigde functionaliteit.

Stap 3

Ontleed elk van de subsystemen die moeten worden geïmplementeerd. Deel subsystemen op in componenten. Het kunnen zowel applicaties zijn als verschillende bibliotheken, services. Selecteer componenten op basis van de analyse van de functionaliteit van het subsysteem en de gegevensobjecten die erdoor worden verwerkt. Het belangrijkste principe dat in deze fase van het ontwerp moet worden gevolgd, is dat de componenten voldoende veelzijdig moeten zijn (maximaal delen en hergebruik mogelijk maken), maar ook een duidelijke specialisatie hebben (je moet geen componenten-combines maken die alles "kunnen" doen).

Stap 4

Definieer methoden en technische middelen voor gegevensuitwisseling en opslag, zowel tussen subsystemen als daarbinnen. Stel specificaties op met daarin de te hanteren protocollen en formaten.

Stap 5

Onderzoek de softwaremarkt. Identificeer de componenten die kunnen worden gebruikt om het systeem te bouwen. Er zijn nu bijvoorbeeld veel commerciële en absoluut gratis bibliotheken voor grafische verwerking beschikbaar, dus het is gewoon zinloos om uw eigen geld te besteden aan de ontwikkeling van vergelijkbare oplossingen.

Stap 6

Maak een lijst van de te implementeren componenten. Ontwikkel de juiste specificaties. Opstellen technische specificaties.

Stap 7

Selecteer de middelen om de subsystemen en individuele componenten te implementeren. Bepaal de te gebruiken technologieën en programmeertalen. Vul de relevante punten in de taakomschrijving in.

Aanbevolen: