Hoe De Titelpagina Van Een Boek Te Ontwerpen

Inhoudsopgave:

Hoe De Titelpagina Van Een Boek Te Ontwerpen
Hoe De Titelpagina Van Een Boek Te Ontwerpen

Video: Hoe De Titelpagina Van Een Boek Te Ontwerpen

Video: Hoe De Titelpagina Van Een Boek Te Ontwerpen
Video: Titelpagina voor je scriptie maken in Word 2024, April
Anonim

Er zijn bepaalde eisen aan de vormgeving van de titelpagina van het boek. De titelpagina moet een set gegevens bevatten en deze gegevens moeten op een speciale manier zijn opgemaakt. Deze regels zijn ingevoerd om het ontwerp van boeken te verenigen.

Hoe de titelpagina van een boek te ontwerpen
Hoe de titelpagina van een boek te ontwerpen

Noodzakelijk

Microsoft Word-programma

instructies:

Stap 1

Geef overheadgegevens bovenaan het blad. Dit omvat meestal de naam van de organisatie of het bedrijf namens wie de publicatie wordt uitgegeven, evenals het serie- en uitgavenummer van het boek, als de nummering wordt gehandhaafd. U kunt alle informatie aangeven die u in het elektronische document wilt zien. Probeer de namen niet in te korten, en zet overal leestekens correct, zodat in de toekomst duidelijk is waar precies over wordt geschreven.

Stap 2

Geef titelinformatie voor het boek. Ze bevatten de achternaam en voorletters (of achternaam en voornaam) van de auteur, evenals de titel van het boek. Deze informatie is de belangrijkste, en valt daardoor op: meestal wordt een vrij groot lettertype gebruikt, soms gestileerd. Dit is nodig om de auteur en titel op de titelpagina te markeren.

Stap 3

Geef informatie over ondertitels. In deze sectie wordt meestal een zogenaamde "ondertitel" geschreven, als het boek er een heeft, die de betekenis van de titel van het werk verklaart. Ook kunnen er gegevens zijn over de samensteller of vertaler van het boek, uitgave of serienummer.

Stap 4

De titelpagina van een boek kan afbeeldingen, een merk of logo van de publicatie of de uitgever zelf bevatten. De titelpagina kan ook op twee pagina's worden geplaatst - dat wil zeggen op een volledige spreiding van het boek. Er zijn geen strikte ontwerpcriteria voor fictie, in tegenstelling tot wetenschappelijke of educatieve literatuur.

Aanbevolen: