Hoe De Compiler Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Compiler Te Installeren
Hoe De Compiler Te Installeren

Video: Hoe De Compiler Te Installeren

Video: Hoe De Compiler Te Installeren
Video: How to Install MinGW (GCC/G+) Compiler in Windows 10 2024, Mei
Anonim

U kunt in de java-taal programmeren in een gewoon Kladblok. Toegegeven, er zullen geen hints van de omgeving zijn over fouten of klasse-overerving, er zal geen mooie en handige markering van de code zijn. Om de code die u schrijft te compileren, hebt u bovendien de compiler nodig die bij de Java Development Kit wordt geleverd.

Hoe de compiler te installeren
Hoe de compiler te installeren

Het is nodig

Java Development Kit-programma

instructies:

Stap 1

Download de Java Development Kit van de officiële site van de ontwikkelaar als je dat nog niet hebt gedaan. Installeer het programma door te dubbelklikken op het installatiebestand. Het programma wordt gratis verspreid en u hoeft niet te betalen om het te gebruiken. Installeer op een lokale schijf van een personal computer. In de regel moet dergelijke software op de systeempartitie worden geïnstalleerd, omdat het een systeemhulpprogramma is.

Stap 2

Omgevingsvariabelen instellen. Het besturingssysteem moet aangeven waar de Java-machine moet worden gestart. Om dit te doen, selecteert u in de eigenschappen van de computer "Geavanceerde instellingen" en vervolgens - "Omgevingsvariabelen". Voeg aan het einde van de padvariabele het pad toe naar de geïnstalleerde JDK, naar de bin-map. U kunt het volledig kopiëren vanuit de adresbalk van Bestandsbeheer en het in het variabele veld plakken, waarbij u de extra schuine streep aan het einde verwijdert.

Stap 3

Controleer het uitvoeren van de compiler vanaf de opdrachtregel. Open het opdrachtregelhulpprogramma vanuit het startmenu. Ga van de opdrachtregel naar de map met uw geschreven programma - naar de plaats waar de hoofdklasse met de hoofdfunctie is opgeslagen. Voer het commando javac [bestandsnaam].java. in

Stap 4

Als er fouten optreden tijdens het compileren, zal de compiler ze naar de opdrachtregel sturen als een tekstbericht met het regelnummer waar de fout is opgetreden. Voor kleine projecten is deze workflow en testen prima, maar voor grote programma's is het beter om te sleutelen aan een ontwikkelomgeving - JBeans of Eclipse. Als u een beginnende programmeur bent, kunt u de Java Development Kit-software gebruiken voor training en later werken met complexere programma's die uitgebreidere functies bieden, maar vaardigheden vereisen om met dergelijke systemen te werken.

Aanbevolen: