Hoe De Compiler Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe De Compiler Te Starten
Hoe De Compiler Te Starten

Video: Hoe De Compiler Te Starten

Video: Hoe De Compiler Te Starten
Video: How to Compile and Run C program Using GCC on Ubuntu 18.04 LTS (Linux) / Ubuntu 20.04 LTS 2024, Mei
Anonim

Mogelijk moet u de compiler uitvoeren wanneer u een uitvoerbaar JScript-programma maakt. De keuze voor het uitvoeren van de taak hangt af van de aan- of afwezigheid van Visual Studio die is geïnstalleerd, die een eigen opdrachtregelprogramma heeft. Een andere opstartmethode is om de opdrachtregel van het besturingssysteem te gebruiken.

Hoe de compiler te starten
Hoe de compiler te starten

instructies:

Stap 1

Bepaal waar het uitvoerbare bestand jsc.exe is opgeslagen op uw computer. Het bestandspad wordt bepaald door de naam en locatie van de directory's van het besturingssysteem en de versie van de. NET Framework-module die u gebruikt (het gebruik van de meest recente versie wordt aanbevolen). Deze actie is nodig om de PATH-omgevingsvariabele te wijzigen om de compiler vanuit elke map te kunnen starten. Het meest waarschijnlijke pad ziet er als volgt uit:

C: / Windows / Microsoft. NET / Framework / vversienummer.

Stap 2

Roep het contextmenu van het "Computer"-pictogram op het bureaublad op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen".

Stap 3

Vouw de link "Geavanceerde opties" uit in het geopende Configuratiescherm en ga naar het tabblad "Geavanceerd" van het nieuwe dialoogvenster.

Stap 4

Klik op de knop Omgevingsvariabelen en geef het item Pad op in het gedeelte Systeemvariabelen.

Stap 5

Klik op de knop Wijzigen en zoek het veld Variabelewaarde in het dialoogvenster Systeemvariabele wijzigen dat wordt geopend.

Stap 6

Voer de volgende waarde in aan het einde van de gevonden regel:

; full_path_to_file_jsc.exe.

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Stap 7

Druk op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Uitvoeren" om de bewerking van het starten van de tool "Opdrachtprompt" uit te voeren.

Stap 8

Typ cmd in het veld Openen en klik op OK om de opdracht Uitvoeren te bevestigen.

Stap 9

Voer jsc file.js in het tekstvak van de opdrachtregel in en druk op de functietoets Enter om het uitvoerbare bestand voor het programma te maken, of specificeer jsc / target: library file.js om het gewenste bibliotheek.dll-bestand te krijgen.

Stap 10

Gebruik het bestand jsc /out:new_name.exe.js om een uitvoerbaar bestand met een nieuwe naam te maken, of voer het bestand jsc / debug.js in om foutopsporingsinformatie te compileren en weer te geven.

Stap 11

Druk op de softkey Enter om de toepassing van de geselecteerde wijzigingen te bevestigen.

Aanbevolen: