Hoe Maak Je Geluid Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Geluid Op Een Computer
Hoe Maak Je Geluid Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Geluid Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Geluid Op Een Computer
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, Mei
Anonim

De tijd dat een computer als een luxe werd beschouwd en voornamelijk alleen voor werk werd gebruikt, is lang voorbij. Met de komst van goedkope componenten kan bijna iedereen een pc kopen. Hoeveel gebruikers, zoveel verzoeken - iemand heeft een werkstation nodig en iemand heeft een entertainmentcentrum nodig. Maar hoe de computer ook wordt gebruikt, de aanwezigheid van geluid is bijna altijd een must. Laten we eens kijken naar voorbeelden van hoe dit probleem op te lossen.

Hoe maak je geluid op een computer
Hoe maak je geluid op een computer

Het is nodig

  • - instructies voor het gebruik van de geluidskaart
  • - elk audio-uitvoerapparaat. Bijvoorbeeld speakers of koptelefoon (om het geluid te testen).
  • - microfoon (optioneel). Ook om de werking van de geluidskaart te controleren.

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u beslissen welke rol de kwaliteit van de muziek die door uw pc wordt geproduceerd, voor u zal spelen. Echte muziekliefhebbers en filmliefhebbers met meerkanaals geluid zullen ongetwijfeld een externe geluidskaart nodig hebben, die afhankelijk van het model veel kan kosten.

Externe geluidskaart
Externe geluidskaart

Stap 2

Voor de rest van de gebruikers en de meerderheid van de gamers is de in het moederbord ingebouwde geluidskaart voldoende.

Stap 3

Om te bepalen of u ingebouwde audio heeft, kijkt u goed naar de achterkant van uw systeemeenheid. Een voorbeeld van audio-uitgangen wordt getoond in de afbeelding.

Stap 4

Om ervoor te zorgen dat uw ingebouwde geluidskaart correct werkt, installeert u de geluidsstuurprogramma's die bij de moederbordstuurprogramma's worden geleverd. In de meeste gevallen wordt het geluid automatisch geïnstalleerd bij het installeren van stuurprogramma's op het "moederbord". Als dit niet is gebeurd, selecteert u het juiste item in het menu van de schijf met de moederbordstuurprogramma's.

Stap 5

Als om de een of andere reden de stuurprogrammaschijf verloren is gegaan, kunt u altijd de nieuwste stuurprogramma's vinden op de officiële websites van moederbordfabrikanten. Geluidsstuurprogramma's zijn precies te vinden op de naam van het moederbord.

Stap 6

Als uw geluidskaart apart is aangeschaft, zorg er dan voor dat de sleuf voor de installatie schoon en vrij van vuil is. Dit kan het contact met de kaartuitgangen belemmeren. Houd ook de pinnen op de geluidskaart zelf schoon en vetvrij.

Stap 7

Installeer de stuurprogramma's van de cd die bij de geluidskaart is geleverd.

Stap 8

Na het installeren van de stuurprogramma's moet u aanvullende geluidsinstellingen maken.

Ga voor het besturingssysteem Windows XP naar het volgende adres: "Start" - "Configuratiescherm" - "Geluiden en audioapparaten". Selecteer in het geopende venster het tabblad "Audio".

Stap 9

Let in dit tabblad op de "Volume"-knoppen. Hiermee kunt u niet alleen het volume van de luidsprekers aanpassen, maar ook het geluidsniveau voor het opnemen van de microfoon.

Stap 10

In hetzelfde venster, op het tabblad "Hardware", vindt u ook geluidsapparaten in de lijst met geïnstalleerde apparatuur.

Stap 11

Naast het hierboven beschreven instellingenvenster "Geluiden en audioapparaten", vindt u in het configuratiescherm een snelkoppeling naar het geluidsinstellingenpaneel direct onder uw geluidskaart.

In het geval van Realtek-stuurprogramma's ziet deze snelkoppeling eruit als een luidspreker en wordt "Realtek HD" genoemd. Audiobedieningspaneel ".

Stap 12

In het geluidsbedieningspaneel kunt u niet alleen de volumeniveaus aanpassen, maar ook verschillende effecten op het geluid toepassen, evenals de ruisonderdrukkingsfunctie voor de microfoon inschakelen (het uiterlijk van het paneel en de geboden mogelijkheden zijn afhankelijk van het merk van het geluid kaart).

Geluidsconfiguratiescherm (Realtek HD)
Geluidsconfiguratiescherm (Realtek HD)

Stap 13

Als de geluidskaart extern is, kunt u na de installatie hoogstwaarschijnlijk ook de snelkoppeling in de algemene lijst met geïnstalleerde programma's zien. (bijvoorbeeld "Start" - "Alle programma's" - "Merknaam geluidskaart").

Stap 14

Het is natuurlijk onmogelijk om de werking van een geluidskaart te testen zonder speakers of koptelefoon. Sluit ze aan op de daarvoor bestemde connectoren op je geluidskaart. Let op de kleurcodering - de luidspreker / hoofdtelefoonstekker (meestal groen) moet in de groene connector op de geluidskaart worden gestoken. De microfoon is roze. De rest van de connectoren worden gebruikt om meerkanaalssystemen aan te sluiten.

Stap 15

Om het doel van bepaalde kleuren van de geluidskaartuitgangen precies te bepalen, gebruikt u de instructies voor de geluidskaart (een apart document in het geval van een externe geluidskaart en een gedeelte in de instructies voor het moederbord).

Stap 16

In de meeste gevallen is het doel van de geluidskaartuitgangen ook te vinden in de sound control manager.

Aanbevolen: