Hoe Zet Je Geluid Op Een Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Zet Je Geluid Op Een Computer?
Hoe Zet Je Geluid Op Een Computer?

Video: Hoe Zet Je Geluid Op Een Computer?

Video: Hoe Zet Je Geluid Op Een Computer?
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, Mei
Anonim

Het is moeilijk je een computer voor te stellen die geen geluid heeft. Je kunt niet naar muziek luisteren, je kunt geen film kijken en het is saai om games te spelen. Om de huidige stand van zaken te veranderen, heb je een geluidskaart en in ieder geval enkele luidsprekers nodig. Hoe u ze aansluit en installeert, lees verder.

Hoe zet je geluid op een computer?
Hoe zet je geluid op een computer?

instructies:

Stap 1

Bepaal of er een geluidskaart is geïnstalleerd in de systeemeenheid van uw pc. Bekijk hiervoor zorgvuldig het achterpaneel van de systeemeenheid. Als je een geluidskaart hebt, vind je een bord met minimaal drie meerkleurige ingangen. Zo'n geluidskaart is geschikt voor mensen die geen speciale eisen stellen aan het geluid - "er is en het is goed". Wil je goed geluid op je computer zetten, dan heb je een goede externe geluidskaart nodig en natuurlijk een goed speakersysteem, die overigens helemaal niet goedkoop zijn.

Stap 2

Installeer stuurprogramma's op de ingebouwde geluidskaart. Meestal worden deze stuurprogramma's automatisch geïnstalleerd wanneer de stuurprogramma's op het moederbord worden geïnstalleerd. Als dit om de een of andere reden niet is gebeurd, opent u de lijst met apparaten op uw pc. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad. Selecteer vervolgens het tabblad Hardware.

Stap 3

Zoek uw geluidskaart in de lijst met apparaten. Om het geluid te plaatsen, klikt u op de knop "Drivers" en vervolgens op "Update". Plaats eerst de schijf met het moederbordstuurprogramma in het station. Geef het tijdens het bijwerken op als bron. Als de schijf verloren is gegaan, downloadt u alle benodigde stuurprogramma's van de officiële website van de fabrikant van het moederbord. nadat de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op.

Stap 4

Maak extra geluidsinstellingen. De instellingen die automatisch worden ingesteld, kunnen op veel manieren niet bij u passen. Misschien wil je een soort audioverwerking of iets dergelijks toepassen.

Stap 5

Om het geluid op uw computer naar wens in te stellen, klikt u met de rechtermuisknop op het luidsprekervormige pictogram, dat zich in de rechterbenedenhoek van de taakbalk bevindt. Er verschijnt een klein menu voor je. Selecteer daarin het item "Audioparameters aanpassen". Pas het luidsprekervolume aan. Als het stuurprogramma van de geluidskaart het toelaat, pas dan een soort equalizer toe. Sla de instellingen op.

Aanbevolen: