Hoe Maak Je Een Video Met Geluid Van Hoge Kwaliteit

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Video Met Geluid Van Hoge Kwaliteit
Hoe Maak Je Een Video Met Geluid Van Hoge Kwaliteit

Video: Hoe Maak Je Een Video Met Geluid Van Hoge Kwaliteit

Video: Hoe Maak Je Een Video Met Geluid Van Hoge Kwaliteit
Video: Hoe maak je een GITAAR video met goede beeld en GOED GELUID voor Youtube? FILM MAKEN MET GOED GELUID 2024, April
Anonim

Het opnemen van een video-walkthrough van een game, een thuisconcert of een videocollege is eenvoudig. Dit kan worden gedaan met behulp van een webcam en video-opnamesoftware. Als het geluid van slechte kwaliteit is, moet je het schoonmaken met speciale software.

Hoe maak je een video met geluid van hoge kwaliteit
Hoe maak je een video met geluid van hoge kwaliteit

Waarom een video opnemen?

Laten we eerst de vraag beantwoorden: waarom moeten gebruikers video opnemen op een computer? Optie één is om een video-walkthrough van het spel op te nemen om aan je vrienden een interessante spelsituatie te laten zien, of hoe je het spel voltooit op een moeilijke moeilijkheidsgraad. Meestal worden deze video's vervolgens geüpload naar YouTube. Om dit soort video op te nemen, heb je alleen speciale programma's nodig om video op te nemen (en een microfoon als je ergens commentaar op wilt geven).

Alle andere opties zijn mogelijk dankzij de webcam. Tegenwoordig heeft bijna elke gebruiker die toegang heeft tot internet zo'n camera. U kunt bijvoorbeeld een thuisconcert opnemen van uzelf (of met vrienden) die gitaar speelt. Met behulp van een webcam kun je ook verschillende webinars, online colleges, videotutorials, videotutorials, etc. opnemen. Daarom nemen gebruikers hun video's op, zodat ze later hun indrukken en emoties via internet kunnen delen, online training kunnen geven, enz.

Maar naast programma's om video in hoge kwaliteit vast te leggen, heb je ook een goede microfoon en speciale software nodig om tegelijkertijd met video hoogwaardige audio op te nemen. Er zijn ook programma's die audio afzonderlijk kunnen opnemen en deze vervolgens op de videotrack kunnen weergeven.

Om video in programma's op te nemen, is er een knop genaamd "Capture Video" of iets dergelijks. Daar kunt u ook aangeven of u een computerdesktop of video wilt opnemen vanaf uw webcam, of beide tegelijk. Tegelijkertijd kunt u commentaar geven op uw acties in de microfoon.

Nadat de video is opgenomen, kunnen de programma's de opname ook bewerken. Je kunt wat effecten toevoegen, mooie overgangen maken, onnodige delen van de video wegknippen, het geluid opschonen of achtergrondmuziek toevoegen. Daarna wordt het bestand op uw computer opgeslagen en kunt u het op internet plaatsen. Sommige programma's, in plaats van het bestand op de computer op te slaan, plaatsen de video onmiddellijk op internet en geven de gebruiker een kant-en-klare link om te bekijken of te downloaden.

Microfoonruis verwijderen

Tijdens het bekijken van de opgenomen video kan het zijn dat de microfoon sist. Hiervoor zijn verschillende redenen mogelijk. De eerste is een slechte geluidskaart en daar komt de achtergrond vandaan. In dit geval zul je een nieuwe geluidskaart moeten kopen, een externe is voldoende. De tweede reden is een goedkope microfoon die zelf klanken maakt. Hier moet je het ofwel repareren (misschien heeft het problemen met contacten), of een nieuwe, betere microfoon kopen.

Hoewel je een kleine achtergrond kunt verwijderen met behulp van programma's. Om dit te doen, hoeft u niet tegelijkertijd audio met video op te nemen. Het is beter om het apart op te nemen en vervolgens de ruis eruit te filteren met het effect Ruisverwijdering. En na die phonil, na zo'n bewerking, zal de geluidskwaliteit nog steeds uitstekend zijn.

Aanbevolen: