Hoe USB Te Configureren In BIOS

Inhoudsopgave:

Hoe USB Te Configureren In BIOS
Hoe USB Te Configureren In BIOS

Video: Hoe USB Te Configureren In BIOS

Video: Hoe USB Te Configureren In BIOS
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

USB-apparaten, inclusief opslagapparaten, zijn volop in ontwikkeling en hebben veel wijzigingen ondergaan. Soms werken deze apparaten niet of werken ze met fouten. Veel gebruikers zijn bereid om te verklaren dat ze defecte producten hebben gekocht, maar de reden is misschien helemaal geen defect, maar een onjuiste BIOS-instelling.

Hoe USB te configureren in BIOS
Hoe USB te configureren in BIOS

Het is nodig

Computer, USB-apparaat

instructies:

Stap 1

Om het BIOS te openen, drukt u op Del nadat u de computer hebt aangezet en voordat het besturingssysteem begint te laden. Mogelijk moet u op een andere toets drukken om het BIOS op uw computer te openen. In de linkerbenedenhoek, bij het controleren van het RAM-geheugen, is er een inscriptie Druk op Del om de instellingen te openen. Als er een andere toets is geschreven in plaats van Del, drukt u erop.

Stap 2

Het BIOS-venster wordt geopend. U moet in het BIOS beheren met de pijlen en de Enter- en Esc-toetsen. De belangrijkste parameters voor de hardware: Uitgeschakeld - uitschakelen, Ingeschakeld - gebruik. BIOS-versies en directorynamen kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant en het model. De meest voorkomende namen staan hieronder vermeld.

Stap 3

In het menu Geavanceerd (Geavanceerde BIOS-functies) is de USB-controller niet toegestaan of wordt deze gebruikt onder de opdracht USB-functies (USB-controller / USB-poorten / USB-apparaat / geïntegreerde (OnChip) USB-controller). Opdracht Ingeschakeld / Uitgeschakeld - schakelt alle USB-poorten in/uit, Beide - maakt alle poorten beschikbaar, Primair - alleen poorten op het achterpaneel zijn beschikbaar. 2/4/6/8 USB-poorten - het aantal beschikbare poorten voor gebruik.

Stap 4

USB 2.0-controller (High Speed USB / USB 2.0-ondersteuning / USB 2.0-apparaat). Optie om het gebruik van USB 2.0 te verbieden of toe te staan. USB 1.1 / 2.0 Controller item voor gebruik van alle USB-controllers, commando's: All Disabled - alles uitschakelen, All Enabled - alles inschakelen.

Stap 5

USB-snelheid. Optie die de werkfrequentie van de USB-bus verandert. De parameters zijn 24 MHz en 48 MHz.

Stap 6

Legacy USB-ondersteuning (USB-apparaat / USB-stuurprogramma selecteren / USB-functie naar DOS / USB-toetsenbord (muis) ondersteuning). Ondersteuningsgedeelte voor USB-toetsenbord/muis op BIOS-niveau. Ingeschakeld / Uitgeschakeld commando - schakelt ondersteuning in / uit, Auto - schakelt standaard toetsenbord / muis uit wanneer USB-apparaten zijn aangesloten en vice versa, OS - ondersteuning door het besturingssysteem, BIOS - ondersteuning BIOS van het moederbord.

Stap 7

Poort 64/60-emulatie (USB 1.1 64/60-emulatie) - een optie voor het optimaliseren van apparaten die zijn aangesloten op de USB-poort in oudere besturingssystemen. Opdracht Ingeschakeld / Uitgeschakeld - schakelt in / uit. Emulatietype (UFDDA USB Floppy / UFDDB USB Floppy / USB Mass Storage Emulation Type / USB Mass Storage Device Boot Setting) - voor verschillende waarden van de optie wordt de USB-drive geëmuleerd in Auto-modus - automatisch gedetecteerd, Floppy (FDD-modus of USB Floppy) - als verwisselbare media, Forced FDD - zoals een diskette, Harde schijf (HDD-modus of USB HDD) - zoals een harde schijf, CD-ROM - zoals een optische schijf.

Stap 8

Om het besturingssysteem op te starten vanaf een USB-stick, gaat u naar het opstartmenu (of zoekt u First Boot Device in Advanced BIOS-functies). Selecteer in het gedeelte Prioriteit opstartapparaat 1e opstartapparaat en vink vervolgens het vakje aan naast de naam van uw apparaat of tegenover het item USB-HDD.

Stap 9

Om de instellingen op te slaan, gaat u naar het BIOS-hoofdmenu en selecteert u het item Save & Exit of drukt u op de toets die overeenkomt met deze opdracht (meestal F10).

Aanbevolen: