Hoe Het Geluid Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid Te Repareren?
Hoe Het Geluid Te Repareren?

Video: Hoe Het Geluid Te Repareren?

Video: Hoe Het Geluid Te Repareren?
Video: Geluiden onder de motorkap die u niet mag negeren | AUTODOC 2024, April
Anonim

Een veel voorkomend probleem bij een computer is een defect geluidsapparaat. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, en om te bepalen hoe u het probleem met het geluid verder kunt oplossen, moet u weten bij welk van de apparaten de storing hoort.

Hoe het geluid te repareren?
Hoe het geluid te repareren?

Noodzakelijk

een extra weergaveapparaat voor het controleren van luidsprekers of koptelefoons

instructies:

Stap 1

Controleer de staat van de luidsprekers. Om dit te doen, sluit u hun draden aan op een ander apparaat voor geluidsweergave en schakelt u het in. Zorg er daarbij voor dat het geluid niet gedempt is of op het minimale volumeniveau is ingesteld. Je kunt ook de koptelefoonaansluiting op de geluidskaart gebruiken. Als er geen problemen zijn met het afspelen, sluit u de luidsprekers weer aan op de geluidskaart van uw computer.

Stap 2

Probeer te controleren of de software voor het afspelen van audio correct werkt. Om dit te doen, schakel je om de beurt een van hen in op meerdere spelers. Selecteer indien mogelijk niet één, maar meerdere bestanden met verschillende extensies, omdat het probleem precies in het opnameformaat kan liggen. Zorg er daarbij voor dat het geluid op uw computer is ingeschakeld. Dubbelklik hiervoor op het bijbehorende pictogram in de programmabalk die op de achtergrond draait en pas het maximale volumeniveau aan.

Stap 3

Als het geluid van apparaten en spelers is ingeschakeld en de luidsprekers werken, probeer dan het stuurprogramma voor het geluidsapparaat opnieuw te installeren. Zoek hiervoor in de hardwaremanager naar het model van uw geluidskaart, download de bijgewerkte software ervoor, installeer deze, start het systeem opnieuw op en controleer het resultaat.

Stap 4

Als er geen wijzigingen zijn, probeer dan te achterhalen of de geluidsadapter goed werkt door deze te vervangen door een andere of door de ingebouwde te gebruiken, als die op uw moederbord aanwezig is.

Stap 5

Probeer een extra set codecs op uw computer te installeren om multimediabestanden af te spelen. Voor deze doeleinden is het distributiepakket K-Lite codec Pack of iets dergelijks geschikt. Nadat u ze hebt geïnstalleerd, probeert u uw systeem opnieuw op te starten en controleert u of het probleem met het afspelen van audio is verdwenen.

Aanbevolen: