Schijven Wisselen In BIOS

Inhoudsopgave:

Schijven Wisselen In BIOS
Schijven Wisselen In BIOS

Video: Schijven Wisselen In BIOS

Video: How To: In het BIOS Menu de opstartvolgorde veranderen (boot sequence) 2022, November
Anonim

Basic Input / Output System (afgekort als BIOS) is een set micro-instructies die in een van de chips op het moederbord van de computer zijn geschreven. Het belangrijkste doel is om de beschikbaarheid en bruikbaarheid te controleren van de belangrijkste apparaten die nodig zijn voor normaal functioneren (toetsenbord, monitor, processor, RAM, enz.). Elke keer dat het wordt ingeschakeld, voert dit systeem een ​​reeks geschikte bewerkingen uit en leest het vervolgens achtereenvolgens informatie uit de opstartsectoren van elk van de geïnstalleerde schijfstations. De volgorde van polling-schijven kan in het BIOS worden gewijzigd om de prioriteit in te stellen voor het opstarten van het besturingssysteem vanaf een specifiek medium.

Schijven wisselen in BIOS
Schijven wisselen in BIOS

instructies:

Stap 1

Ga naar het instellingenpaneel van het basis I / O-systeem. Om dit te doen, moet u tijdens het opstartproces van de computer op een van de toetsen drukken. Meestal zijn de Delete- of F2-toetsen toegewezen aan deze bewerking - de specifieke optie hangt af van de BIOS-versie. Als het gebruik van deze twee opties niet werkt, probeer dan tijd te hebben om het bericht te lezen waarin u wordt gevraagd op een andere knop of toetscombinatie te drukken die een seconde of twee op het scherm knippert terwijl het BIOS actief is.

Stap 2

Zoek naar de sectie met de naam Opstarten in het instellingenpaneel - in veel versies is het in deze sectie dat de instellingen voor de schijfoproepvolgorde worden geplaatst. Een andere mogelijke naam voor de gewenste sectie is Geavanceerde BIOS-instellingen. De pijltoetsen worden meestal gebruikt om door de lijst met secties te bladeren en de Enter-toets wordt gebruikt om het gemarkeerde item te selecteren.

Stap 3

Zoek in de sectie naar de regels Eerste opstartapparaat, Tweede opstartapparaat, enz. als u de volgorde van schijven van verschillende typen wilt wijzigen, bijvoorbeeld een harde schijf en een optisch station. Gebruik de pijltoetsen om naar de gewenste regel te navigeren en druk op de plus- of mintoets om de waarde te wijzigen. Soms worden PageUp en PageDown gebruikt in plaats van de plus/min-toetsen.

Stap 4

Als u schijven van hetzelfde type moet verwisselen (bijvoorbeeld twee harde schijven), kijk dan in de sectie voor een link naar een extra subsectie. Het kan worden aangeduid als Hard Disk Drive (voor harde schijven), CD / DVD-drives (voor optische drives), enz. Nadat u naar deze regel bent gegaan, drukt u op Enter en het BIOS geeft een extra menu weer.

Stap 5

Het extra menu moet een lijst bevatten van geheugenapparaten van het geselecteerde type die in de computer zijn geïnstalleerd in de volgorde waarin ze bij het opstarten worden opgevraagd. Het wijzigen van de positie van elke regel in deze lijst gebeurt in de regel door op de +/- toetsen te drukken.

Stap 6

Na het instellen van de gewenste volgorde van schijven, verlaat u het configuratiescherm en slaat u de aangebrachte wijzigingen op. De bijbehorende opdracht wordt in de sectie Afsluiten geplaatst.

Populair per onderwerp