Hoe De Standaard BIOS-instellingen Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Standaard BIOS-instellingen Te Herstellen
Hoe De Standaard BIOS-instellingen Te Herstellen

Video: Hoe De Standaard BIOS-instellingen Te Herstellen

Video: How To Open BIOS Settings In Windows 7 2022, December
Anonim

BIOS is het belangrijkste en primaire systeem voor het configureren van een computer. Veel belangrijke systeemparameters kunnen alleen worden opgegeven met behulp van het BIOS. En verkeerd ingestelde opties in de items van dit menu kunnen ertoe leiden dat de computer stopt met opstarten. Of weigert verder te gaan dan het startscherm. Er zijn verschillende manieren om alles in de oorspronkelijke staat te herstellen en fouten in de instellingen op te lossen.

Hoe de standaard BIOS-instellingen te herstellen
Hoe de standaard BIOS-instellingen te herstellen

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan en direct nadat het logo van de moederbordfabrikant op het zwarte scherm verschijnt, druk je op de Delete-knop. Als alternatief kan in plaats van het logo een samenvatting van tekstuele informatie over de computer worden weergegeven, bijvoorbeeld het type en model van de processor, de hoeveelheid RAM, enzovoort. Ga op dezelfde manier te werk - druk meerdere keren op Delete.

Stap 2

In sommige modellen moederborden is de knop voor het invoeren van BIOS-instellingen anders, dit kan F2, F10 zijn - meestal staat het in de onderste regel van het scherm. Let daarom goed op de tekst op het scherm en volg de instructies van de fabrikant. Nadat u op de juiste toets heeft gedrukt, verschijnt een venster met de menuregels van het hoofdcomputersetupsysteem op de monitor.

Stap 3

Druk op de pijlen omhoog/omlaag of links/rechts om door de BIOS-menu's te navigeren. De structuur van de items verschilt voor verschillende fabrikanten van moederborden en firmware, dus het is onmogelijk om de locatie van het gewenste menu precies te specificeren.

Stap 4

Zoek naar een inscriptie die lijkt op Load fail safe defaults of gewoon standaardinstellingen. Wanneer u het gewenste item hebt gevonden, drukt u op de Enter-knop om de instellingen terug te zetten naar de oorspronkelijke positie.

Stap 5

Selecteer vervolgens het menu Save & Exit en druk nogmaals op de enter-toets. Bevestig uw keuze door op de knop op het computerscherm te drukken. Na een herstart worden alle parameters teruggezet naar hun oorspronkelijke positie.

Stap 6

Voor gevallen waarin de automatische bescherming tegen onjuiste instellingen niet werkte en de computer weigert het BIOS binnen te gaan door op een knop op het toetsenbord te drukken, is er een andere, radicalere manier. Open de zijwand van de systeemeenheid en vind de ronde grote batterij. Trek het uit de sleuf op het moederbord en laat het 15 minuten aan staan. Plaats vervolgens de batterij terug in de sleuf en zet de computer aan. De instellingen keren terug naar de standaardstatus.

Populair per onderwerp