Hoe Zet Ik Een Wachtwoord Op Een Harde Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Zet Ik Een Wachtwoord Op Een Harde Schijf?
Hoe Zet Ik Een Wachtwoord Op Een Harde Schijf?

Video: Hoe Zet Ik Een Wachtwoord Op Een Harde Schijf?

Video: Hoe Zet Ik Een Wachtwoord Op Een Harde Schijf?
Video: Hoe zet je gemakkelijk een wachtwoord op een mapje? 2024, Mei
Anonim

In onze tijd van hoogontwikkelde technologieën is een van de belangrijkste taken hoogwaardige informatiebescherming. Gebruikers slaan een verscheidenheid aan gegevens op de harde schijven van hun computer op. Verslagen van vele jaren werk of een persoonlijk fotoarchief - alle persoonlijke informatie moet worden beschermd tegen weergave of kopiëren van buitenaf. Om te voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot de schijf met informatie, kunt u een wachtwoord invoeren. Er zijn veel verschillende hulpprogramma's waarmee u een wachtwoord voor een schijf kunt instellen. Een van deze programma's, Disk Password Protection, beschermt niet alleen tegen inbraak op een gewone harde schijfpartitie, maar stelt ook een wachtwoord in op de opstartschijf.

Hoe zet ik een wachtwoord op een harde schijf?
Hoe zet ik een wachtwoord op een harde schijf?

instructies:

Stap 1

Download en installeer Schijfwachtwoordbeveiliging op uw computer. Voer het geïnstalleerde programma uit. Het hulpprogrammavenster wordt geopend en toont alle beschikbare schijven op het systeem.

Stap 2

Selecteer met de muis in het venster het gedeelte van de schijf dat moet worden afgesloten met een wachtwoord. Voer de "beveiligingswizard" van het programma uit. Om dit te doen, selecteert u items in het menu "Bescherming" - "Wizard …" of klikt u op de knop "Wizard" op de werkbalk. Het "wizard"-venster verschijnt op het scherm.

Stap 3

Selecteer het type beveiligde schijf in het venster. Schakel in het overeenkomstige veld het selectievakje in bij het beveiligen van de opstartschijf of bij het instellen van een wachtwoord op een andere schijf. Klik op de knop Volgende >>.

Stap 4

Bij de volgende stap van de wizard verschijnt een lijst met beschikbare schijven. Kies degene die je nodig hebt. Klik hiervoor op de betreffende regel in de lijst. Ga door naar de volgende stap - door op "Volgende >>" te klikken.

Stap 5

Selecteer in het nieuwe venster het type bewerking dat moet worden uitgevoerd. Vink hiervoor het vakje "Beveiliging instellen" aan. Klik op de knop Volgende >>.

Stap 6

Er verschijnt een wachtwoordinvoerformulier. Voer het wachtwoord en de bevestiging ervan in de formuliervelden in. Stel desgewenst de verborgen beveiligingsmodus in door het selectievakje van deze modus in te schakelen. Klik op de knop "Volgende >>".

Stap 7

Het programma stelt het wachtwoord in en geeft een bijbehorend bericht weer in het venster "Beschermingswizard". De status van de beveiligde schijf verandert in het hoofdvenster van het hulpprogramma. De schijf is nu beveiligd.

Aanbevolen: